Ontsluit efficiëntie: Verhoog Magazijn Automatisering met Element Logic - Uw AutoStore Partner.

AutoStore breidt aanbod uit met FusionPort™ en FusionPort Staging™

AutoStore heeft onlangs haar aanbod uitgebreid met twee nieuwe operatorpoorten: de FusionPort™ en de FusionPort Staging™. Als een van de eerste bedrijven ter wereld heeft XXL, de toonaangevende retailer voor sportartikelen in Scandinavië, het afgelopen jaar deze nieuwe poorten, die Element Logic heeft geïnstalleerd, getest.

Bij de nieuwe mogelijkheden die nu beschikbaar zijn, is AutoStore uitgegaan van drie belangrijke overwegingen: de poorten moeten veilig en ergonomisch zijn en het welzijn van de operator vergroten. Daarnaast zijn de nieuwe poorten ook veelzijdiger omdat ze ruimte laten voor gerobotiseerde piece picking, complexere processen en hogere doorloopsnelheden.

Bovendien zijn de poorten voorzien van productiviteitsfuncties voor meer accuratesse en efficiëntie. Als centrale partner hebben we afgelopen jaar de FusionPort™ bij onze klant XXL getest.

Bij de ontwikkeling zijn wij uitgegaan van drie belangrijke overwegingen: veiligheid, ergonomie en het welzijn van de operator. Foto genomen bij onze klant, XXL, die de FusionPort een jaar heeft getest.

Veiligheid, ergonomie en welzijn van de operator

De FusionPort™ biedt een aantal belangrijke voordelen wat betreft het welzijn van medewerkers. Betere werkomstandigheden helpen bij het aantrekken en vasthouden van medewerkers. Daarmee wordt dus niet alleen het personeelsverloop beperkt maar ook de productiviteit verhoogt.

De poort/het werkstation kantelt 15 graden naar voren om de fysieke belasting van de medewerkers te verminderen. Door het werkgedeelte naar voren te kantelen, hoeven de medewerkers niet meer zo ver in de bak te reiken. Bovendien kunnen ze alle plekken in de bak beter overzien. 

Er is een veiligheidsluik dat het werkstation afsluit als de bakken worden verwisseld. Het luik van plexiglas opent om een item uit te nemen en sluit als de handeling is uitgevoerd. Andere poorten zijn ook voorzien van veiligheidsfuncties, maar dit luik maakt het werk voor de medewerkers veiliger en voorkomt ongevallen op de werkplek.

Het geïntegreerde pick-to-light-systeem helpt de operator de juiste keuze te maken: een lichtje duidt de correcte bak aan waaruit de operator het gewenste item moet halen. Dit pick-to-light-systeem, het optisch gestuurd orders verzamelen, is ontwikkeld om de werkprocessen makkelijker te maken, het stressniveau bij de bediening van de poort te verlagen, fouten te beperken en scholingen te vereenvoudigen. Optisch gestuurde orders verzamelen met FusionPort™ draagt bij aan een ergonomische werkplek, omdat de operators de poort niet voortdurend in de gaten hoeven te houden of bedienen. 

Beproeving en positieve feedback

De FusionPort™ werd bij XXL geïnstalleerd binnen een bestaand systeem voor het testen tijdens batch picking op meerdere orderlijnen en bij iedere aangeboden bak. De test met de FusionPort™ resulteerde in een verbetering van 50% van de efficiëntie van de operators bij piekmomenten van ruim 400 bakken per uur.

"Bij XXL hebben we een aantal voordelen van de FusionPort™ kunnen bevestigen. In vergelijking met andere poorten van AutoStore, is deze ergonomisch beter, vanwege de hoogte en het feit dat het gekanteld is. Het staat vast dat de FusionPort™ efficiënter is dan andere poorten en dankzij deze nieuwe functionaliteiten ook gebruiksvriendelijker. Als ik andere bedrijven een poort moest aanbevelen om in te investeren, dan zou het deze poort zijn."

— Kai-Remi Berge, afdelingshoofd AutoStore bij XXL

Productiviteit en veelzijdigheid

Wat betreft productiviteit en systeemintegratie is de FusionPort™ momenteel een van de meest veelzijdige poorten. Dankzij de twee bakopeningen kunnen meer orders geautomatiseerd worden verzameld en zijn verbeterde werkprocessen mogelijk. Een gerobotiseerde arm kan wisselen tussen de bakken om orders te verzamelen. Het is mogelijk in de ene bak voor te bereiden, terwijl er orders uit een andere bak worden verzameld. Een aangepaste combinatie van beide poortopeningen hoort ook tot de mogelijkheden. Het flexibele gebruik van de bakken, samen met de kanteling van 15 graden, resulteert in de meest ergonomische en geoptimaliseerde werkplek die AutoStore te bieden heeft.

Met de kantelhoek van 15 graden en het flexibele gebruik van bakken is de FusionPort™ verreweg de meest ergonomische en best ingerichte werkplek ooit.

Orderconsolidatie bij AutoStore poorten is niet nieuw. Maar de combinatie van orderconsolidatie en picking bij één enkele poort bij FusionPort Staging™ is wel nieuw. Met FusionPort Staging™ kunnen bedrijven hun werk stroomlijnen en de vastgoedkosten verlagen, omdat er een minder groot vloeroppervlak nodig is voor picking. Bedrijven kunnen nu orders verzamelen uit een hoofdbak en de items rechtstreeks in een doelbak leggen die links of rechts van de hoofdbak staat. De doelbak gaat vervolgens terug naar AutoStore voor opslag en picking en uiteindelijk naar de expeditie. Het is nu mogelijk geconsolideerde orders binnen AutoStore op te slaan in een stofvrije en veilige ruimte. Desgewenst kan dit ook in een ruimte met een gecontroleerde temperatuur voor toepassing bij online supermarkten of micro-fulfilment centra.

FusionPort™

FusionPort™ – Technische specificaties

 • Twee bakopeningen met een kantelhoek van 15°
 • Doorloopsnelheid 2×275 = 550 bakken per uur
 • Geïntegreerde visuele hulpmiddelen voor orderverzamelen
 • Gebruikersscherm als interface
 • Veiligheidsklep

FusionPort Staging™

FusionPort Staging™ – Technische specificaties

 • Twee bakopeningen met een kantelhoek van 15°
 • Doorloopsnelheid 2×275 = 550 bakken per uur
  en bovendien:
  twee openingen voor de doelbakken
  Doorloopsnelheid 2×200 = 400 bakken per uur
 • Geïntegreerde visuele hulpmiddelen voor orderverzamelen
 • Gebruikersscherm als interface
 • Veiligheidsklep

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up