Biologische groothandel Phönix investeert in twee AutoStore-systemen van Element Logic

Door de toenemende marktvraag naar brede productassortimenten en snelle leveringen, vertrouwt de voedingsindustrie in toenemende mate op moderne automatiseringstechnologie voor opslag en orderpicking. Daarom besloot de biologische groothandel Phönix uit Duitsland om haar intralogistiek te optimaliseren en uit te breiden door te investeren in twee zeer efficiënte AutoStore-systemen van Element Logic.

Phönix GmbH is onderdeel van Bio Development AG en levert biologische voeding aan retailers, winkelketens, grote keukens en cateringbedrijven. Het bedrijf werd opgericht in 1981 en verkocht toentertijd exclusieve biologisch geteelde producten vanuit een garage, zoals granen, noten, gedroogd fruit en graan. Phönix is ​​in de loop der tijd professioneel geworden en biedt tegenwoordig een assortiment van meer dan 10.000 artikelen.

Het hoofdmagazijn van Phönix bevindt zich momenteel Rosbach, nabij Frankfurt. Vanaf november 2020 verhuist Phönix haar hoofdkantoor naar Lützellinden, 40 kilometer ten noorden van de huidige locatie. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de grotere opslagruimte en om efficiëntere logistieke processen te kunnen realiseren, heeft Phönix de intralogistiek expert Element Logic opdracht gegeven om twee AutoStore systemen te plannen en te implementeren. Eén systeem wordt opgebouwd in de koelruimte en een tweede in de droge ruimte van de logistieke hal, die 14.500 vierkante meter ruimte beslaat. Het modulaire ontwerp en het extreem dichte AutoStore-systeem maken optimaal gebruik van de ruimte mogelijk. Rijbanen of vrije ruimtes voor bedieningsapparatuur zijn niet langer nodig – deze enorme ruimte-efficiëntie was één van de doorslaggevende redenen voor Phönix om te investeren in twee AutoStore-systemen die onder één dak zijn geïmplementeerd.

Het AutoStore-systeem in de koelruimte wordt gebouwd op een mezzanine op 391 m² vloeroppervlak met een uiteindelijke capaciteit van 7.500 opslagbins. In de eerste bouwfase zal het systeem in eerste instantie worden uitgerust met 5.500 bins, 5 robots en 2 conveyorpoorten.

Het AutoStore-systeem van Phönix

Ook het AutoStore-systeem in de droge ruimte zal worden opgezet met de uiteindelijke grootte van 882 m², waardoor een opslagcapaciteit van 35.500 AutoStore-bins mogelijk is. In de eerste fase wordt het systeem uitgerust met 20.000 bins, 16 robots en 4 conveyorpoorten.

Het AutoStore-systeem van Phönix

“Het team van Element Logic overtuigde ons door hun snelle reacties te allen tijde en de zeer competente en ongecompliceerde samenwerking. We zijn er zeker van dat we met Element Logic en hun AutoStore-oplossing de juiste partner hebben gekozen die ons idealiter kan ondersteunen bij onze verdere ontwikkeling op de locatie Lützellinden, vooral in de huidige, ongelooflijk dynamische situatie ”, benadrukt Jörg Mayer, Managing Director van Phönix GmbH.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze oplossingen.

Contact opnemen