De 3PL-speler DSV investeert in AutoStore

DSV verhuist het hoofdkantoor en magazijn naar een nieuw gebouw in Vestby, Noorwegen, waar automatisering centraal staat. Een AutoStore-oplossing dekt de afhandeling van kleine goederen en de groeiende vraag naar e-commerce.

DSV is een wereldspeler in transport en logistiek, met aanwezigheid in meer dan 90 landen en ongeveer 60.000 medewerkers wereldwijd. Door een internationaal netwerk en jarenlange ervaring kan DSV wereldwijd diensten leveren op het gebied van Road, Air & Sea en Solutions. Door de investering in AutoStore zal DSV een belangrijke stap zetten in het stroomlijnen van zijn bestaande klanten en het faciliteren van de groeiende vraag naar e-commerce.

Het systeem werd begin september 2020 in gebruik genomen en herbergt momenteel 28.000 AutoStore-Bins, 9 Robots en 3 Carrouselpoorten. DSV wilde een flexibel en slim systeem dat gemakkelijk kon worden geschaald naar de behoeften van zijn eindklanten.

Een beproefd systeem

“We willen deel uitmaken van de e-commerce golf en om dat te bereiken moeten we investeren in automatisering die ons kostenefficiënte oplossingen zullen opleveren. Onze investering bespaart ruimte en zorgt voor een tot wel vijf keer hogere efficiëntie vergeleken met een manueel proces. De belangrijkste factoren voor DSV bij een dergelijke investering waren kwaliteit, productiviteit, flexibiliteit en prijs. We kozen voor Element Logic omdat ze konden verwijzen naar een bewezen systemen met verschillende bekende referenties. Element Logic is een leverancier waar we in het begin van het proces vertrouwen in hebben gekregen en die ook ons ​​bedrijf en onze uitdagingen begreep. Flexibiliteit en nabijheid zijn absoluut cruciaal geweest voor ons om een ​​goede start te kunnen maken”, zegt Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development bij DSV Solutions.

Foto: Knut Wefring, DSV Norge

“We zijn trots en blij dat DSV, als een van de grootste logistiek- en transportbedrijven ter wereld, heeft gekozen om te investeren in Element Logic en AutoStore. AutoStore is door zijn flexibiliteit en schaalbaarheid zeer geschikt voor 3PL-bedrijven en we zijn ervan overtuigd dat dit positieve effecten zal hebben voor DSV en haar klanten. De drempel om te investeren in AutoStore wordt steeds lager en we zien een merkbare toename van AutoStore-projecten ook voor kleine en middelgrote bedrijven. DSV met zijn expertise in operations, gecombineerd met een AutoStore-oplossing en door ons geleverde software, is een goede combinatie die interessant is voor nog meer bedrijven – groot en klein. We kijken uit naar een goede en langdurige samenwerking met DSV”, zegt Mats Bjerkaas, Managing Director Element Logic Noorwegen.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Meer weten over onze oplossingen?

Neem contact met ons op