Autostore magazijn van Dustin

Dustin versnelt het magazijn met een nieuwe robotoplossing

Dustin, één van de toonaangevende e-commerce spelers in de Scandinavische regio, investeert in een AutoStore robotmagazijn ontworpen en geleverd door Element Logic. De robots zullen onder meer het serviceniveau naar klanten verhogen door kortere doorlooptijden in het magazijn. Ze kunnen ook 1.600 orderregels per uur verwerken, wat overeenkomt met 75 procent van alle klantorders.

Om de efficiëntie te vergroten en hun eigen activiteiten verder te digitaliseren, besloot Dustin dit najaar om hun logistiek op te schalen en te investeren in een robotoplossing in het centrale magazijn in Rosersberg, ten noorden van Stockholm, Zweden. Element Logic is in februari begonnen met de installatie van het AutoStore-systeem, dat nu voltooid is en volledig operationeel is.

8.000 kubieke meter opslagvolume vrijgemaakt

Bijna 60 robots halen goederen op uit 35.000 bins in een opslagruimte van 1.300 vierkante meter, waardoor de efficiëntie met 25 procent toeneemt. Bovendien maakt het op maat gemaakte AutoStore-systeem een ​​opslagvolume van 8.000 kubieke meter vrij, waardoor Dustin 15 procent meer opslagcapaciteit krijgt.

– Met het geautomatiseerde magazijn blijven we klanttevredenheid op het hoogste niveau leveren. We kunnen onder andere bestellingen later op de dag afhandelen en levertijden voor de Scandinavische klanten verkorten. Een efficiënt en geautomatiseerd logistiek concept is ook een belangrijke succesfactor om onze leidende positie in de markt te behouden en te versterken en om groei te blijven creëren, zegt Jenny Ring, EVP Supply Chain bij Dustin.

“Past perfect bij e-commerce”

Jenny Ring is tevreden met het AutoStore-systeem dat Element Logic heeft geleverd.

– AutoStore past heel goed bij e-commerce en deze specifieke oplossing is ideaal voor Dustin. We hebben een zeer groot assortiment van zo’n 255.000 producten, waarvan de meeste artikelen relatief klein zijn, concludeert Jenny Ring.

Jenny Ring EVP Supply Chain at Dustin
Jenny Ring, EVP Supply Chain bij Dustin

– We zijn ongelooflijk trots dat we de investering kunnen leveren die dit met zich meebrengt, waardoor Dustin een nog productievere speler op de markt zal worden en we kijken uit naar een langdurige samenwerking in de toekomst, zegt Thomas Karlsson, Managing Director van Element Logic in Zweden.

Thomas Karlsson, Managing Director van Element Logic Zweden

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer weten over wat Element Logic voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op voor een kijkje naar de mogelijkheden!