Element Logic klaar voor wereldwijde AutoStore-distributie

Element Logic heeft wereldwijde AutoStore-verkoop en implementatie distributierechten verkregen. Na uitbreiding naar de Europese landen Tsjechië, Italië, Finland en Spanje in de afgelopen twee jaar, is de stap naar andere werelddelen de volgende stap van 's werelds eerste en grootste AutoStore-distributeur.

Markten met internationaal groeipotentieel
Wereldwijde uitbreiding is een onderdeel van de langetermijnstrategie van Element Logic. De belangrijkste doelgroepen voor Element Logic zijn farmaceutische bedrijven, fulfilment-, kleding-, productie en e-commercebedrijven die met hun magazijn gevestigd zijn in dichtbevolkte gebieden en een tekort hebben aan vierkante meters en arbeidskrachten. Voor uitbreiding buiten Europa zijn er een aantal markten die eruit springen. Håvard Hallås (CCO van Element Logic) licht toe: “We zien een groot potentieel in de Aziatische en Amerikaanse markt. We kijken er dan ook naar uit om een aantal projecten in Noord-Amerika op te leveren in 2022. Ook zien we potentie in landen waar onze klanten gevestigd zijn. Element Logic levert oplossingen aan wereldwijd opererende klanten, dus het is logisch om kantoren te openen in de landen waar zij actief zijn.”

 Duurzame uitbreiding
“Onze groei komt zowel voort uit bestaande als nieuwe markten. We zijn voortdurend bezig om te bepalen welke markten interessant zijn voor Element Logic. De reden dat we nu uitbreiden is dat we inmiddels ervaring hebben om op een duurzame manier in nieuwe markten te groeien met een competitief en winstgevend bedrijfsmodel, dat we nu de schaal hebben om te groeien en dat onze basis goed is”, aldus Hallås. Het groeitempo dat Element Logic de afgelopen jaren heeft doorgemaakt behoort tot de hoogste in de branche.

 Wereldwijde distributie AutoStore
Dat Element Logic nu wereldwijd te werk gaat is ook goed nieuws voor AutoStore. Karl Johan Lier (CEO van AutoStore) kijkt uit naar de verdere samenwerking met Element Logic, omdat het bedrijf volgens hem een sleutelrol speelt bij de wereldwijde distributie van AutoStore. Lier: “Element Logic is al sinds onze start in 2003 een belangrijke lokale en regionale partner van AutoStore. Wij zijn verheugd hen nu als een van onze wereldwijde partners te introduceren en weten dat ze aan al onze verwachtingen als wereldwijde partner voor distributie en systeemintegratie voldoen.”

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up