Element Logic lanceert AMR oplossingen in samenwerking met Addverb Technologies

Element Logic voegt Addverb's oplossingen voor AMR's (autonome mobiele robots) toe aan haar bestaande portfolio, naast een softwareplatform voor vlootbeheer. Hierdoor kunnen klanten operationele kosten verlagen en hun winst verhogen.

De samenwerking met Addverb opent nieuwe mogelijkheden voor Element Logic om haar klanten flexibele oplossingen te bieden voor materiaaltransport, consolidatie- en sequencing-buffers voor en na het picking proces vanuit een AutoStore oplossing.

“Door het gebruik van AMR’s kunnen we onze klanten helpen om interne processen te verbeteren, de efficiëntie te verhogen en een snellere en betrouwbaardere orderverwerking te bieden”, zegt Hans-Jörg Braumüller, Group Design & Consulting Director bij Element Logic.

Unieke logistieke combinatie
Addverb biedt een unieke logistieke combinatie van vaste en mobiele automatisering en geavanceerde bedrijfssoftware. Ze zijn expert in het leveren van end-to-end magazijnautomatiseringsoplossingen op basis van Industry 4.0, IoT en robotica. Addverb heeft magazijnautomatiseringsoplossingen geleverd aan bedrijven die zich bezighouden met ‘fast moving consumer goods’, zoals Unilever, Flipkart, Amazon, PepsiCo, Coca-Cola en Dabur.

“We zijn verheugd om de samenwerking met Element Logic aan te gaan en trots om samen te werken met een prestigieuze speler die wereldwijd bekend is in de industrie,” zegt Pieter Feenstra, Addverb’s CEO van de EMEA-regio. “We verwachten dat we met het aanbieden van een complete oplossing, die AutoStore systemen en mobiele robots combineert, nog beter aan de marktvraag kunnen voldoen. Met het sterke porfolio, de innovatie-expertise en de middelen die we via dit partnerschap samen brengen kunnen we voor onze klanten nog meer van toegevoegde waarde zijn.”

Hoge mate van flexibiliteit
Het gebruik van AMR’s wordt vooral gekenmerkt door een hoge mate van flexibiliteit in projecten met veel verschillende goederenstromen. De AMR’s worden beheerd door een intelligent vlootbeheersysteem met geïntegreerde zwermtechnologie en lasernavigatie in de individuele AMR’s. De AMR heeft geen vooraf bepaalde vaste routes nodig omdat hij zijn route ‘on-the-fly’ kan bepalen. Als een obstakel wordt gedetecteerd, past de AMR zijn pad aan om er omheen te navigeren.

“Na een intensieve zoektocht op de markt naar een partner die Element Logic kan ondersteunen bij internationale projecten, heeft Element Logic in Addverb een technologisch gerenommeerde en betrouwbare partner gevonden”, zegt Håvard Hallås, Chief Commercial Officer bij Element Logic. “Dit is een belangrijke stap om klanten een nog sterker concurrentievoordeel te bieden omdat we het end-to-end magazijnautomatiseringsportfolio zo uitbreiden. We kijken ernaar uit om samen met Addverb te groeien en zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze samenwerking met zich meebrengt.”

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up