Robot arm working toghether with AutoStore robot

Element Logic lanceert een robotoplossing voor piecepicking

Element Logic lanceert een piece-picking robot die hun expertise als AutoStore-systeemintegrators combineert met technologie van voorloper op het gebied van stuk-picking RightHand Robotics (RHR).

De robotic picking-oplossing van Element Logic combineert bekroonde technologie van RightHand Robotics met Element Logic-software en AutoStore. De oplossing kan worden geïntegreerd met alle software voor magazijnbeheer, waardoor klanten de operationele kosten kunnen verlagen en de algehele winst kunnen verhogen.

PODCAST: Luister naar de perspectieven van onze CTO op de toekomst van robotica (vanaf 28:20 min)

Bereik, snelheid en betrouwbaarheid

De technologie van RHR blinkt uit in de 3R’s van robotpicking van stukjes: bereik, snelheid en betrouwbaarheid. De technologie is in staat om een ​​breed scala aan artikelen te selecteren en te plaatsen en bestellingen met hoge snelheden uit te voeren, terwijl klanten er zeker van zijn dat ze consistent ontvangen wat ze hebben besteld. Het systeem maakt gebruik van visie, machine learning en een geavanceerde multifunctionele grijper met grijpvingers en een zuignap die onafhankelijk of samen met mensen in hetzelfde verzamelstation kan worden gebruikt voor maximale flexibiliteit.

“De expertise van het Element Team op het gebied van magazijnautomatisering heeft het project soepel laten verlopen en RHR is verheugd om samen te werken om robotpicking te koppelen aan de activiteiten van klanten”, zegt Leif Jentoft, mede-oprichter van RightHand Robotics. “Met bewezen betrouwbaarheid en miljoenen keuzes, biedt de technologie een duidelijk voordeel in de huidige omgeving van krimpende arbeid en toenemende klantdruk voor supply chain-prestaties”.

Ready

De robot picking-oplossing van Element Logic helpt klanten vooruit te komen in hun markten en is ideaal voor pickgerelateerde magazijntaken.

Element Logic biedt ontwerp- en adviesdiensten om ervoor te zorgen dat klanten weten hoe deze oplossing voor hen kan werken. Dit omvat een pickability assessment waarbij klanten de mogelijkheid hebben om zelf te zien hoe goed de robotpick-picking-oplossing hun SKU’s uitkiest en plaatst, gevolgd door een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor optimaal gebruik op maat van hun specifieke behoeften.

Steinar Overbeck Cook and Andreas Lord in Element Logic's lab

Uitgebreid en succesvol testen

Element Logic heeft samen met RHR rigoureuze tests ondergaan om ervoor te zorgen dat het product klaar was voor lancering. Eerst werd er uitgebreid getest in het lab op het hoofdkantoor van Element Logic. Later: de grote vraag – zou het werken in een live productieomgeving?

Als bestaande klant van Element Logic was het magazijn van elektrische groothandel Onninen de perfecte testlocatie voor de nieuwe robot. Het werkte perfect samen met de software en paste precies bij de AutoStore-robots, wat indrukwekkende resultaten opleverde.

‘Alles is perfect verlopen. Het is duidelijk dat deze robotarm ons kan helpen met efficiëntie, kwaliteit en ongunstige werktijden. Ik denk dat dit de toekomst van de logistiek is, daar bestaat geen twijfel over ”, zegt Thomas Fosstveit, operations manager bij de Onninen.

“Na een lange testfase om er zeker van te zijn dat onze robotpick-picking-oplossing winstgevende resultaten zal opleveren voor onze klanten, zijn we nu klaar om onze collaboratieve robotpick-picking-oplossing te lanceren. Onze oplossing is klaar voor gebruik met alle software voor magazijnbeheer om de magazijnprestaties te optimaliseren. De interface is intuïtief, waardoor er minder training nodig is ”, zegt Steinar Overbeck Cook, Chief Technology Officer (CTO) bij Element Logic.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up