Element Logic maakt overname bekend van S&P Computersysteme, een toonaangevende leverancier van WMS toepassingen

Het Duitse S&P Computersysteme GmbH (S&P) is marktleider voor oplossingen in het geval dat er complexe eisen gelden voor de intralogistieke IT. Door de samenwerking met S&P kan Element Logic een volledig geïntegreerde software suite voor intralogistiek aanbieden. Dit zorgt voor mogelijkheden wat betreft innovatie en groei en verbetert de prestaties.

Automatisering speelt een steeds grotere rol in moderne magazijnen en effectieve software is dan ook van essentieel belang. Element Logic streeft naar differentiatie binnen de kernactiviteiten en expertise met een volledig portfolio van software voor intralogistiek. Door de overname van S&P en haar geavanceerde softwarepakket voor intralogistiek komt de expertise in een stroomversnelling.

"“S&P is voor ons een strategisch belangrijke partner in onze ambitie een toonaangevende leverancier van software in ons marktsegment te worden. Ons partnerschap met S&P versterkt onze expertise en capaciteit en biedt meer mogelijkheden voor integratie en verbinding van hardware en software toepassingen, zoals WCS/WMS en verschillende oplossingen voor materiaalbehandeling.”"

— Håvard Hallås, Chief Commercial Officer van Element Logic

S&P beschikt met SuPCIS-L8 over software voor magazijnbeheer. Dit is een rechtstreeks beschikbaar, schaalbaar en aanpasbaar platform voor intelligente en geautomatiseerde oplossingen voor intralogistiek. Met dit platform richt het bedrijf zich op dynamische en veeleisende klanten. De software maakt het beheer mogelijk van bandsystemen, alle soorten geautomatiseerde magazijnen, sorteersystemen of robots die de medewerkers bij hun dagelijkse taken ondersteunen.

S&P werkt voortdurend aan de verdere ontwikkeling van hun platform voor magazijnbeheer, zodat het klanten geavanceerde en toekomstbestendige oplossingen kan bieden. Projecten worden voor alle scenario’s van automatisering uitgevoerd, vanaf de planningsfase tot en met ingebruikname. Van handmatig beheerde magazijnen met mobiele gegevensverzameling tot en met uiterst complexe en volledig geautomatiseerde logistieke centra.

Het Duitse bedrijf heeft veel ervaring met de implementatie van software en het vinden van oplossingen voor veeleisende logistieke taken. Sinds 1985 ondersteunen zij klanten uit tal van bedrijfssectoren, waaronder MKB-bedrijven, maar ook grote ondernemingen in Duitsland en 14 andere landen. S&P gaat nu verder op zijn weg als onderdeel van de Element Logic-familie van bedrijven.

"“Wij zijn verheugd de samenwerking aan te gaan met Element Logic. Het is een perfecte combinatie voor beide bedrijven, die nu een volledig intralogistiek softwarepakket kunnen aanbieden voor handmatig beheerde magazijnen. Maar daarnaast ook een hele reeks componenten voor automatisering en integraties binnen de ERP software en tools voor de toeleveringsketen.”"

— Horst Reichert, Managing Director van S&P

Over S&P

  • 93 medewerkers
  • Werd opgericht in 1986 als Scholz&Probst Computersysteme GmbH
  • Twee kantoren: hoofdkantoor in Leinfelden-Echterdingen en Georgsmarienhütte (Duitsland)
  • Meer dan 150 projecten en klanten in 14 landen

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up