autostore

Element Logic gaat de grootste AutoStore-installatie ter wereld leveren binnen de logistiek van derden

E-logistiek bedrijf Prime Cargo investeert in een enorm robotmagazijn van AutoStore om snellere leveringen te garanderen. Element Logic levert het systeem.

Als de eerste leverancier van e-commerce logistiek in Denemarken, automatiseert Prime Cargo het productpickproces nu volledig. Dit gebeurt met de investering in een volautomatisch AutoStore robotmagazijn dat door Element Logic wordt geleverd.

De faciliteit zal in juni 2019 gereed zijn en stelt Prime Cargo in staat om 20.000 bestellingen per dag te verwerken uit een inventaris van meer dan 500.000 artikelnummers.

– De faciliteit wordt ‘s werelds grootste AutoStore-installatie met een externe logistieke dienstverlener tot dusver, dus het is echt een mijlpaal in de automatisering van 3PL-magazijnen, zegt Nikolaj Bjørn Eriksen, Managing Director bij Element Logic Denmark.

– Prime Cargo kan haar klanten nu snelle, hoogwaardige leveringen aanbieden in een internationaal concurrerende markt waar logistiek een belangrijke succesparameter is. We kijken ernaar uit om met Prime Cargo samen te werken, legt hij uit.

 

Verhoogd concurrentievermogen

Als logistieke partner behandelt en verwerkt Prime Cargo artikelen van bijvoorbeeld verschillende online winkels. Dit gebeurt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar in heel Europa.

Met het AutoStore-systeem verkort Prime Cargo de tijd vanaf het moment dat het bedrijf de bestelling ontvangt tot het wordt doorgegeven aan rederijen. Tegelijkertijd versterkt het systeem het vermogen van Prime Cargo om piekseizoenen en campagnes af te handelen – b.v. in verband met Black Friday-verkopen in november.

– “Wij zijn één van de eerste logistieke dienstverleners in Scandinavië die deze technologie toepast. Vanaf de Kerst van 2019 kunnen we onze klanten, die grotere online winkels zijn, geautomatiseerd picken aanbieden in AutoStore. We weten allemaal dat online winkelen snel groeit en we willen onze klanten laten groeien in een internationaal concurrerende markt. Daarom zien we een enorm potentieel in automatisering dat hun waardeketen ondersteunt, en bijgevolg zullen de eindklanten hun producten sneller ontvangen”, zegt Morten Højlund, Managing Director bij Prime Cargo Denmark.

 

Optimaal ruimtegebruik

AutoStore is een uiterst flexibele en compacte robotmagazijnoplossing die kan worden aangepast aan de individuele klant. De items worden opgeslagen in kisten die op elkaar zijn gestapeld in een aluminium grid, waardoor optimaal gebruik van de ruimte wordt gegarandeerd.

In Denemarken wordt AutoStore onder meer gebruikt door Proshop en EET Group. Mogelijk gemaakt door Element Logic.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Bent u klaar voor de volgende stap?

Ontdek hoe Element Logic de prestaties van uw magazijn kan optimaliseren

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden