Fabrikant van medische apparaten, Lohmann & Rauscher, automatiseerde hun magazijn met Element Logic

De toonaangevende internationale leverancier van medische en hygiënische producten heeft opdracht gegeven tot de bouw van een nieuw AutoStore-systeem, met ruimte voor 11.578 opslagbins. De intralogistieke expert Element Logic nam de verantwoordelijkheid op zich als algemene aannemer voor de planning en implementatie van het geautomatiseerde opslag- en orderpicksysteem AutoStore, met inbegrip van EWCS (Element Warehouse Control Software).

Lohmann & Rauscher (L&R) ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hoogwaardige medische en hygiënische producten, met een portfolio van meer  dan 16.000 producten. De corporate groep werd opgericht in 1998 door de fusie van de twee bedrijven Lohmann en Rauscher, met hoofdkantoor in Rengsdorf, Duitsland en Wenen, Oostenrijk. Met meer dan 5.300 medewerkers realiseerde L&R in 2019 een omzet van ruim 670 miljoen euro.

Als gevolg van de fusie heeft het bedrijf een snelle en dynamische bedrijfsontwikkeling geboekt op het gebied van internationale expansie, nieuwe bedrijven en investeringen, een hogere omzet en een groeiend aantal werknemers. Om een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte te garanderen, werd het zeer efficiënte opslag- en orderpicksysteem geïntegreerd  in het bestaande magazijn van 1.130 m², met de focus op kortere orderverwerkingstijden.

In de eerste fase werd het AutoStore-systeem van L&R gebouwd op 280 m² vloeroppervlak, met een capaciteit van 10.000 opslagbins. Twee orderpick-werkstations en één werkstation voor inkomende goederen worden bediend door tien robots, die zorgen voor een snelle en ordergerichte goederenafhandeling. De EWCS software van Element Logic wordt geïntegreerd met het eigen WMS van de klant en neemt alle operationele plannings- en optimalisatieroutines over.

Het nieuwe AutoStore-systeem werd in het 4e kwartaal van 2020 – slechts 20 weken na plaatsing van de bestelling – overgedragen aan L&R.

«Bij Lohmann & Rauscher werken we continu aan efficiëntere oplossingen die onze CO2-uitstoot verminderen. De investering in AutoStore by Element Logic helpt ons om dit doel te bereiken, en ondersteunt ons bij het veiligstellen van ons economisch succes op lange termijn», aldus Wolfgang Hoff, Head of Warehouse Management & Shipping Germany.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw magazijn?

Neem contact met ons op