Matsmart Logistics gebouw

Matsmart investeert in een nieuw geautomatiseerd en klimaatvriendelijk magazijn

Het eGrocery-bedrijf Matsmart heeft geïnvesteerd in een AutoStore-oplossing van Element Logic in hun magazijn van meer dan 20.000 vierkante meter in Örebro, Zweden. In het nieuwe op zonne-energie aangedreven magazijn zullen 149 AutoStore-robots het personeel effectief helpen bij het orderpicken en verpakken van goederen. De oplossing zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 in gebruik worden genomen.

Matsmart, een eGrocery-bedrijf dat voedsel en consumentenproducten verkoopt die anders als afval dreigen te worden weggegooid, heeft sinds de start in 2014 een sterke jaarlijkse groei doorgemaakt. Vorig jaar was geen uitzondering, en een recordjaar voor de hele e-commerce-industrie. De sterke groei is ook de reden waarom Matsmart nu besloot te investeren in een nieuw gerobotiseerd en geautomatiseerd magazijn.

– Ons huidige magazijn is zo efficiënt mogelijk qua omvang en organisatie. Onze medewerkers doen fantastisch werk. Maar we naderen heel snel onze maximale capaciteit in het huidige pand en het is tijd om op te schalen naar het volgende niveau. We verwachten dat ons nieuwe geautomatiseerde magazijn ons drie keer meer capaciteit zal geven met alle ruimte om verder te groeien. Daarom hopen we ook dat onze medewerkers ervoor kiezen om zich bij het nieuwe magazijn aan te sluiten, zegt Conrad Edgren, Logistiek Manager bij Matsmart.

Conrad Edgren, Logistics Manager bij Matsmart lachend voor de camera
Conrad Edgren, Logistics Manager bij Matsmart

AutoStore biedt 6.000 orderregels per uur

Het magazijngebouw, aangedreven door zonnepanelen op het dak, wordt twee keer zo groot als het huidige magazijn van Matsmart: 20.000 vierkante meter met 10.000 palletlocaties en 14 laaddocks. De automatisering bestaat uit een AutoStore-systeem van Element Logic, die geautomatiseerde magazijnoplossingen heeft geleverd aan verschillende e-retailers, waaronder XXL, NA-KD, FoodOase, Bergfreunde en Proshop. De 149 robots zullen de medewerkers ondersteunen en de pickcapaciteit wordt geschat op maar liefst 6.000 orderregels per uur.

– Het is een ontzettend spannende reis die we voor de boeg hebben. We verwachten dat ons nieuwe magazijn de komende tien jaar onze groei kan doorstaan. Deze investering is voor ons een belangrijk puzzelstukje om duurzame winstgevendheid in de Scandinavische regio te bereiken, zegt Conrad Edgren.

– Het is geweldig dat Element Logic Zweden samen met Matsmart laat zien dat AutoStore de juiste automatiseringsoplossing is voor dit soort snelgroeiende eGrocery-activiteiten. Het feit dat we bijdragen/samenwerken aan een speler in een steeds duurzamere voedingsindustrie die een scherpe, kosteneffectieve en duurzamere logistiek krijgt, is een groot pluspunt, zegt Thomas Karlsson, Managing Director bij Element Logic Sweden.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw magazijn?

Neem contact met ons op