NA-KD investeert 10 miljoen euro in haar eerste robotmagazijn

NA-KD is een van de 20 snelstgroeiende bedrijven in Europa en breekt elke maand nieuwe records. Als één van 's werelds meest toonaangevende spelers op het gebied van mode en e-commerce, betekenen klanten alles. Efficiënte en snelle leveringen hebben de hoogste prioriteit. Voor het nieuwe magazijn in Zweden heeft het bedrijf gekozen voor efficiënte automatisering; AutoStore-systeem van Element Logic.

Het knooppunt van de logistiek van NA-KD is een wereldwijd centraal magazijn in Nederland, opgericht in 2017. Vanuit dit magazijn, beheerd door een 3PL-partner, bedienen ze de grootste markten van het bedrijf; Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, de Benelux, en daarnaast de rest van de wereld. NA-KD opent het nieuwe geautomatiseerde magazijn in Zweden om de Zweedse markt en de Scandinavische regio te bedienen.

“Al toen we begonnen, was het onze ambitie om een wereldwijd merk te zijn dat gratis bezorging aanbood. Tegenwoordig zijn onze grootste markten Duitsland, de Scandinavische landen en West-Europa. Om snel, precies en met veel verschillende bezorgmethoden in de Scandinavische regio te kunnen leveren, hebben we in 2019 besloten om te investeren in een AutoStore-oplossing. De Scandinavische regio is onze op één na grootste markt en met het nieuwe magazijn verhogen we onze efficiëntie en verminderen we de doorlooptijd met ten minste één dag, en maken we levering op dezelfde dag in verschillende regio’s mogelijk”, zegt Oscar Von Konow, COO bij NA-KD.

Oscar Von Konow, COO bij NA-KD.

“Het past perfect bij onze groeistrategie”

Bij de keuze voor de automatiseringsoplossing van AutoStore gaat het erom overtuigd te zijn van de eenvoud en flexibiliteit van het systeem.

“We hebben verschillende automatiseringsoplossingen geëvalueerd, maar bleven bij AutoStore omdat het zo eenvoudig, schaalbaar en flexibel is. Het feit dat het mogelijk is om een ​​AutoStore modulair op te bouwen als Lego past perfect bij onze groei. Het is niet mogelijk om capaciteit voor meerdere jaren in de toekomst te plannen als je zo snel groeit als wij”, stelt Oscar.

“Aangepast om meer dan 1.000 orders per uur te leveren”

Het nieuwe magazijn, waarin NA-KD iets meer dan 10 miljoen euro heeft geïnvesteerd, heeft in eerste instantie een grootte van 23.000 m2 en heeft de flexibiliteit om uit te breiden tot meer dan 40.000 m2. Element Logic is gespecialiseerd in AutoStore-oplossingen en Logent is verantwoordelijk voor de exploitatie van het magazijn.

“Het nieuwe geautomatiseerde magazijn van NA-KD is aanvankelijk uitgerust met iets meer dan 100.000 Bins en 100 Robots, wat betekent dat de faciliteit meer dan 1.000 orders per uur kan leveren. Dit maakt de faciliteit een van de grootste AutoStore-installaties in Europa en we zijn verheugd deel uit te maken van NA-KD’s reis naar efficiënter voorraadbeheer”, zegt Thomas Karlsson, Managing Director bij Element Logic Zweden.

“Het is een grote en belangrijke investering voor ons die onze leveringscapaciteit in Scandinavië zal stroomlijnen en versnellen en op de lange termijn honderden banen zal creëren. We eisten een snelle en beproefde set-up en ik ben onder de indruk van hoe snel onze partners de automatisering hebben geïnstalleerd en geïmplementeerd in Landskrona, Zweden. Het is erg ver gevorderd en tot dusver zijn we zeer tevreden”, besluit Oscar von Konow.

Thomas Karlsson, Managing Director bij Element Logic Zweden

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw magazijn?

Neem contact met ons op