Neovia Logistics (VK) investeert in AutoStore van Element Logic

Neovia, de 3PL die samenwerkt met toonaangevende auto-, industriële, ruimtevaart- en technologiebedrijven, heeft een overeenkomst getekend met Element Logic om een AutoStore-systeem in Desford te installeren.

Het AutoStore-systeem in Desford is een belangrijk project voor beide bedrijven en betekent voor Neovia een stapsgewijze verandering in de manier waarop kleine artikelen in hun magazijnen worden behandeld. Voor Element Logic, de oorspronkelijke AutoStore-partner, is dit hun eerste project in het Verenigd Koninkrijk, naast meer dan 90 locaties in heel Europa.

“Als toonaangevende dienstverlener is Neovia altijd gefocust op het voldoen aan en overtreffen van de hoge prestatienormen van onze klanten. Daarom zijn we continu op zoek naar verbeteringen in onze processen en om de tijdige verzending van bestellingen met 100% nauwkeurigheid te garanderen. We hadden altijd een zeer efficiënt maar handmatig proces. Om de groei van onze klant te ondersteunen en te anticiperen op een krimpende arbeidsmarkt, hadden we een nieuwe aanpak nodig”, legt Guido Van Gompel, Solutions Director van EAME uit.

Systeem ontworpen om schaalbaar en uitbreidbaar te zijn

“We hebben verschillende oplossingen bekeken en kwamen tot de conclusie dat AutoStore het meest geschikte, best presterende en flexibele systeem is. Het heeft geen enkel punt van mislukking en heeft een up-time van bijna 100%”, voegt Van Gompel toe.” Element Logic demonstreerde de voordelen van het systeem en hun eigen ervaring als een van de Europese AutoStore-leiders, waardoor we ze als onze partner hebben gekozen voor deze implementatie. ”

Neovia investeert in een AutoStore-oplossing met aanvankelijk 43.000 bins en 36 robots. Het systeem is ontworpen om schaalbaar te zijn en is ontworpen om in meerdere fasen te worden uitgebreid als onderdeel van een geleidelijke livegang die een soepele, ononderbroken service voor de klant garandeert. De start van het project staat gepland voor Q4 2020.

“We zijn ongelooflijk enthousiast over de samenwerking en het feit dat we een AutoStore-oplossing kunnen leveren aan een van de meest prominente 3PL’s in de auto-industrie. Samen met Neovia zullen we ongetwijfeld een magazijn leveren dat voldoet aan de zeer hoge eisen op het gebied van toegankelijkheid, flexibiliteit en schaalbaarheid ”, zegt Jeremy Clouston-Jones, Managing Director van Element Logic VK.

Over Neovia Logistics
Neovia is een wereldleider in logistiek van derden en heeft meer dan 100 faciliteiten in meer dan 20 landen verspreid over zes continenten. Al meer dan 30 jaar combineert Neovia een OEM-mentaliteit met real-world innovatie om samen te werken met en complexe logistieke uitdagingen op te lossen voor toonaangevende bedrijven in de auto-, industriële, ruimtevaart- en technologiesectoren.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Bent u klaar voor de volgende stap in magazijnautomatisering?

Neem contact met ons op voor meer informatie