Central Warehouse Austria XXL gebouw van buitenaf

Nieuw succesverhaal voor XXL Sport & Outdoor met Element Logic in Oostenrijk

Als een van 's werelds snelst groeiende retailers van sportartikelen heeft XXL, naast hun online shops, 90 winkels in Noorwegen, Zweden, Finland en Oostenrijk. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2000 en waarvan het hoofdkantoor in Oslo is gevestigd, heeft inmiddels twee logistieke centra in Scandinavië die beide zijn uitgerust met gerobotiseerde oplossingen van Element Logic, waaronder AutoStore en software- en conveyor-technologieën. Sinds februari 2021 werkt XXL aan de uitbreiding van zijn logistieke netwerk met het nieuwe en ultramoderne 'Central Warehouse Austria' (CWA) op een locatie ten zuidoosten van Wenen.

AutoStore-poorten bij XXL Sports & Outdoor in Oostenrijk
Al eerder overtuigde Element Logic met haar eManager software en AutoStore XXL Sports & Outdoor in Noorwegen en Zweden. Het nieuwe centrale magazijn bij Wenen is nu ook uitgerust met de beproefde technologie.

De Centraal-Europese en Oostenrijkse markt werden tot dusver bediend vanuit het centrale magazijn in Zweden. Voor het eerst in zijn geschiedenis opent XXL nu een distributiecentrum buiten de grenzen van Scandinavië met een oppervlakte van 7000 vierkante meter. Deze strategische stap stelt XXL in staat om levertijden te verkorten en daarnaast processen te vereenvoudigen en lokaal nieuwe banen te creëren.

Slechts 18 weken na ontvangst van de order kon AutoStore-specialist Element Logic opnieuw een AutoStore-magazijn aan XXL opleveren met toepassing van de bewezen technologie. In  dit project gold het voordeel dat eManager, de software voor magazijnbeheer dat zorgt voor een optimale werking van het AutoStore-systeem, al met succes wordt gebruikt op verschillende XXL-locaties. De functionaliteiten konden daardoor eenvoudig op de nieuwe locatie worden toegepast. Het AutoStore-systeem van XXL Oostenrijk omvat in de eerste uitbreidingsfase 20.000 bins, 13 robots en 5 carrouselpoorten.

”Met het AutoStore-systeem als kernelement van hun logistieke oplossing heeft XXL een uitstekende positie om zowel flexibel B2B in fysieke winkels te bedienen als vlot in te spelen op de B2C-markt en de toenemende eisen van e-commerce”, zegt Michael Kawalier, Managing Director Sales bij Element Logic.

AutoStore-robots zijn te zien op het serviceplatform
De eerste uitbreidingsfase van het XXL AutoStore-systeem in Oostenrijk omvat 20.000 bins, 13 robots en 5 carrouselpoorten.

Zowel de XXL-winkels in Oostenrijk als de klanten van de webshop xxlsports.at worden nu beleverd vanuit het Central Warehouse Austria (CWA).

”Ons nieuwe state-of-the-art-magazijn verwerkt de goederenstroom richting onze online klanten en fysieke winkels nog sneller en efficiënter. Voor XXL vormt de samenwerking met Element Logic een van de belangrijkste succesfactoren voor een uiterst efficiënte en kosteneffectieve Supply Chain”, aldus Magnus Kreuger, Managing Director bij XXL Sports & Outdoor.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw magazijn?

Neem contact met ons op