Autostore-robots bij Proshop

Proshop bereidt zich voor op Black Friday met een nieuw magazijn dat haar capaciteit verdrievoudigt

Het e-commercebedrijf Proshop heeft officieel haar nieuwe en ultramoderne robotmagazijn in gebruik genomen. Met een oppervlakte van 2,5 voetbalvelden en 70 AutoStore-robots, ontworpen, geleverd en geïnstalleerd door Element Logic, is Proshop het verhaal van het momenteel grootste AutoStore-robotmagazijn van Denemarken.

Proshop tilt haar robottechnologie voor magazijnen naar een hoger niveau.

In een poging om de groei bij te houden, breidt één van de meest toonaangevende e-commercebedrijven in Denemarken in elektronica en IT nu haar AutoStore-robotmagazijn uit in samenwerking met Element Logic en verhuist het magazijn naar een nieuw adres. De verhuizing verdrievoudigt de opslagcapaciteit van het robotmagazijn en bereid het bedrijf voor op meer export naar het buitenland, waaronder Duitsland.

De bouw van het nieuwe magazijn heeft in minder dan een jaar plaatsgevonden en Proshop is nu helemaal klaar voor de grootste verkoopdag van dit jaar, Black Friday, eind november.

“Met het nieuwe robotmagazijn krijgt Proshop de kans om te voldoen aan haar wens om de opslagcapaciteit uit te breiden en een groter deel van haar magazijn te automatiseren. Dit geeft Proshop de beste voorwaarden om haar indrukwekkende groei voort te zetten”, zegt Nikolaj Bjørn Eriksen, Managing Director van Element Logic Denemarken, die verantwoordelijk is voor de levering van het AutoStore-systeem aan Proshop.

Verhoogde magazijnefficiëntie

In het nieuwe robotmagazijn wordt het aantal bins waaruit de robots goederen picken en verzendklaar maken, verhoogd van 42.000 naar maar liefst 100.000 bins. Op dit moment zijn er 70 robots geïnstalleerd, maar met de omvang van het nieuwe magazijn is er ruimte om eventueel uit te breiden naar 300 Autostore-Robots.
In totaal beslaat het nieuwe magazijn, inclusief kantoorfaciliteiten, 16.300 m2 – gelijk aan 2,5 voetbalvelden.

Voortdurende samenwerking tussen Element Logic en Proshop

Dit is niet de eerste keer dat Proshop samenwerkt met Element Logic. Slechts twee jaar geleden leverde Element Logic de 40 AutoStore-Robots die de kern vormden van het eerste Robotmagazijn van Proshop.

Na slechts één jaar operationeel te zijn, heeft de oplossing de winst van Proshop verdubbeld en de omzet van het bedrijf met 30% verhoogd.
Het was voor Proshop dan ook geen moeilijke beslissing om de samenwerking met Element Logic voort te zetten.

“We hebben een geweldige samenwerking gehad met Element Logic op de bestaande oplossing en kijken ernaar uit om de samenwerking verder uit te breiden. We zien AutoStore by Element Logic duidelijk als een belangrijk onderdeel van de reis van ons bedrijf”, zegt Ivan Jæger Christiansen, CEO van Proshop.

Proshop had in 2019 een omzet van 1,5 miljard DKK (200 miljoen euro) en een recordwinst van 24 miljoen DKK.

Feiten over het robotmagazijn van Proshop:

  • Aantal Robots: 70 (met ruimte voor mogelijk 300 Robots)
  • Aantal Bins: 100.000
  • Aantal SKU’s: 200.000

Misschien wilt u ook lezen:

Proshop maakt zich op voor Black Friday door 10 extra Robots aan te schaffen

Bij Proshop hebben de AutoStore-Robots 15 nieuwe banen gecreëerd

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw magazijn?

Neem contact met ons op