Autostore porten bij solar

Solar Nederland automatiseert magazijn met Autostore Element Logic

Solar Nederland heeft een nieuw geautomatiseerde opslag- en orderpicksysteem in gebruik genomen. De Autostore-installatie in het warehouse in Alkmaar bestaat uit 43.000 opslagbakken, vijftig robots, en zestien werkstations en is ontworpen, geleverd en geïnstalleerd door Element Logic. “Een robotmagazijn verhoogt onze orderpickcapaciteit en optimaliseert onze bedrijfsprocessen om bestellingen blijvend snel en correct te leveren”, zegt Michiel Rohrman, Managing Director Solar Nederland.

Solar heeft de eerste installatie van Autostore in Nederland voor Element Logic. Het bedrijf is een sourcing en services onderneming op het gebied van elektrotechniek, verwarming en sanitair en ventilatietechniek. Met het Autostore-systeem automatiseert Solar de processen rondom kleingoed, zoals: installatiemateriaal en elektrotechnische materialen. Het gaat in totaal om dertigduizend artikelen.

“De investering in Autostore zorgt voor een efficiënter gebruik van ons magazijn. Zo kunnen wij orders sneller verzamelen, met een lage foutkans. Dit waarborgt onze betrouwbaarheid en snelheid nu en in de toekomst”, vertelt Michiel Rohrman. “Onze klanten profiteren daarnaast ook van voordelen zoals consolidatie van kleingoed en minder risico op schade.”

Autostore werkstations bij Solar
Autostore-installatie bij Solar zorgt voor meer efficiëntie en duurzame logistiek

Duurzame oplossing

Naast efficiëntie noemt Solar de lagere belasting voor het milieu als een belangrijk winst. Rob Pauls, managing director voor Element Logic in de Benelux: “Met het Autostore-systeem worden er minder dozen en opvulmateriaal gebruikt. Bovendien worden dozen op maat dichtgevouwen, afhankelijk van de vulling. Dit bespaart ‘het vervoeren van lucht’ en vermindert kans op schade van producten in de doos. Tegelijkertijd bespaar je met Autostore op licht en stroom. Zo verbruiken de vijftig robots minder stroom dan vijf stofzuigers.”

Weten hoe Autostore werkt?

Solar heeft in een korte video het proces van hun nieuw geïnstalleerde Autostore-systeem in beeld gebracht. Voor meer informatie kijk op: https://www.solarnederland.nl/oplossingen-producten/logistiek/autostore/

Misschien wilt u ook lezen:

Element Logic breidt uit naar Nederland

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw magazijn?

Neem contact met ons op