Speed Group Autostore magazijn

Speed Group automatiseert de grootste 3PL-faciliteit in de Scandinavische regio

Het logistieke bedrijf Speed Group zet zijn transformatie naar geautomatiseerde magazijnen door. Na Göteborg is het grote magazijn van het bedrijf in Borås, Zweden, aan de beurt voor de installatie van AutoStore by Element Logic. "Het is heel eenvoudig om het systeem uit te breiden zonder onze processen stil te leggen", zegt Jesper Andersson van Speed Group.

Speed Group is één van de grotere magazijnbedrijven in Zweden met circa 170.000 m2 logistieke ruimte en iets meer dan 1.000 medewerkers. Het bedrijf begon in Borås, waar het de grootste 3PL-faciliteit van de Scandinavische regio heeft, maar is tegenwoordig ook gevestigd in Stockholm en Göteborg.

In 2017 begon Speed Group zijn automatiseringstraject door AutoStore te installeren in haar magazijn in Göteborg. Na een succesvol resultaat van de eerdere investering met logistiek partner Element Logic, volgt Borås de volgende stap met een installatie van 20.000 bins en flexibele uitbreidingsruimte.

Wat houdt de nieuwe investering in?

“Net als tijdens ons vorige automatiseringstraject, willen we het orderpicken stroomlijnen en vervangen door robots. AutoStore is een goods-to-person oplossing waar we echt in geloven en aangezien het magazijn ook is uitgerust met zonnepanelen op het dak, wordt niet alleen de robotmagazijn zelfvoorzienend, maar in feite het hele magazijn”, zegt Jesper Andersson Director Business Development bij Speed Group AB.

Jesper Andersson, Director Business Development bij Speed Group AB

Wat dit betekent voor onze klanten

“Voor ons is duurzaamheid enorm belangrijk. We doen wat we kunnen om te voorkomen dat we in de toekomst de hele wereld moeten afsluiten. AutoStore past goed in onze klimaat- en duurzaamheidsambitie doordat het systeem zeer energiezuinig is en voorzien wordt van stroom door onze zonnepanelen. Bovendien is AutoStore een betrouwbare oplossing met een zeer hoge beschikbaarheid. Bij Speed Group waarderen we de flexibiliteit van het systeem enorm, zonder dat we onze processen hoeven stil te leggen”, concludeert Jesper Andersson.

“Voor ons bij Element Logic is het een eer dat Speed Group zijn investering in een AutoStore-oplossing van ons voortzet, waarmee duidelijke klantvoordelen, kortere doorlooptijden, kostenreducties, hogere kwaliteit, minder pickfouten en milieuvriendelijke en duurzame oplossingen zichtbaar zijn”, besluit Thomas Karlsson, Managing Director Element Logic Zweden.

Thomas Karlsson, Managing Director Element Logic Zweden

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw magazijn?

Neem contact met ons op