Een goed voorbeeld van hoe magazijnautomatisering logistiek en e-commerce naar een hoger niveau tilt

De snelgroeiende retailer Boozt verkoopt maandelijks 400.000 producten aan klanten en het aantal blijft stijgen. Om gelijke tred te houden met de eisen van de consument kozen ze Element Logic als system integrator voor magazijnautomatisering, met Element WCS® en AutoStore®.

“Onze samenwerking met Element Logic is uitstekend geweest, en het is logisch dat we samen op deze weg doorgaan”, zegt COO in Boozt, Niels Hemmingsen.

 

Magazijnoptimalisatie voor de toekomst

Het gemeenschappelijke doel van Boozt en Element Logic is geweest om het concurrentievermogen van beide bedrijven te verbeteren met de integratie van magazijnlogistiek en e-commerce.

Boozt koos ervoor om Element WCS® en AutoStore te implementeren® vanwege de praktische voordelen van het systeem, onder andere de mogelijkheid om verschillende systemen te integreren, zoals ERP, WMS en Element WCS®. Het systeem kan ook op aanvraag worden uitgebreid zonder lopende activiteiten uit te schakelen.

autostore

Verhoging van de efficiëntie

Boozt installeerde in maart 2017 voor het eerst een AutoStore® System in hun centrale magazijn in Ängelholm, Zweden. Zodra de nieuwe AutoStore-uitbreiding is voltooid, wordt het ‘s werelds grootste AutoStore-installatie, met 500 robots en 500 000 containers.

“We hebben onze AutoStore sinds eind maart 2017, met zeer bemoedigende resultaten. Om het goede werk vol te houden, gaan we verder met Element Logic om onze huidige AutoStore uit te breiden”, aldus Hemmingsen.

De integratie van Element WCS® met Boozt’s eigen ERP heeft bewezen een echte booster te zijn voor de online modedistributeur, waardoor de workflow, klanttevredenheid en levertijd is verbeterd.

Over het algemeen heeft de upgrade de behoefte aan opslagruimte met een factor vier verminderd, dankzij het unieke en gecomprimeerde ontwerp van AutoStore.

Een steeds groter wordend bedrijf

In slechts zeven jaar Boozt.com voor meer dan 200 miljoen euro ingeruild. Zij kenden verdere groei in 2018 toen het magazijn verder werd uitgebreid. In 2019 zal de capaciteit verder toenemen met 50 % opslag- en verwerkingscapaciteit.

“Goede ondersteuning en dialoog is belangrijk als je automatiseert. Onze samenwerking met Element Logic zorgt ervoor dat onze robots 24/7 werken”, aldus Hemmingsen.

 

Verhoog uw efficiëntie

Ontdek hoe Element Logic de prestaties van uw magazijn kan optimaliseren

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden