Helly Hansen en Element Logic Automatiseren DC met AutoStore

Helly Hansen Revolutioneert Distributiecentrum met Element Logic Partnerschap en inzet van AutoStore

Geconfronteerd met snelle groei en schaalbaarheidsbehoeften, heeft Helly Hansen, de toonaangevende fabrikant van sportkleding en werkkleding voor ruige buitenomgevingen, samengewerkt met Element Logic om zijn distributiecentrum in Sumner, WA, te transformeren met het AutoStore geautomatiseerde opslag- en ophaalsysteem (ASRS). Deze strategische zet heeft groei- en efficiëntie-uitdagingen aangepakt en de operaties gestroomlijnd, waardoor de efficiëntie en klanttevredenheid zijn verbeterd – een belangrijke mijlpaal in de zoektocht van Helly Hansen naar operationele uitmuntendheid.

Opschalen in de Competitieve Amerikaanse Markt

De snelle uitbreiding van Helly Hansen in de VS benadrukte kritieke schaalbaarheids- en efficiëntie-uitdagingen. Het merk zocht een schaalbare oplossing om de distributie te verbeteren en de verwachtingen van de klant te overtreffen. Een partner met wereldwijde bereikbaarheid, een sterke aanwezigheid in de VS, 24/7 ondersteuning en eersteklas software werd essentieel geacht om deze complexiteiten te doorstaan en een naadloze, efficiënte operationele upgrade te bereiken.

Een Naadloze Overgang naar Automatisering

Helly Hansen sloeg de handen ineen met Element Logic om haar distributieactiviteiten te vernieuwen met behulp van AutoStore. Deze implementatie, met 50.000 bakken, 36 robots en 10 carrouselpoorten, betekende een verschuiving naar ongeëvenaarde operationele efficiëntie. De overgang van handmatige, arbeidsintensieve processen naar een geautomatiseerd, efficiënt systeem vormde een antwoord op de kritieke uitdaging van de snelle groei van Helly Hansen en de behoefte aan aanpasbare magazijnruimte.

AutoStore, aangevuld met Element Logic’s WCS systeem, eManager, herdefinieerde Helly Hansen’s orderafhandeling. Het AutoStore systeem vereenvoudigt niet alleen de afhandeling van verschillende ordertypes, waaronder direct-to-consumer, e-commerce en complexe groothandel, maar integreert ook het picken, verpakken en verzenden in één naadloze, uniforme operatie.

Het Transformatieve Effect van AutoStore

De implementatie van AutoStore door Element Logic heeft de operaties van Helly Hansen getransformeerd. Met een efficiënter systeem kunnen e-commerce bestellingen die voorheen 2-3 dagen duurden nu in slechts een halve dag worden voltooid, wat de klanttevredenheid verhoogt door snellere leveringen. Bovendien heeft de overstap naar automatisering de werkomgeving verbeterd door de fysieke belasting van magazijnwerk en overwerk tijdens het hoogseizoen te verminderen. Het modulaire ontwerp van AutoStore zorgt ervoor dat de operatie van Helly Hansen flexibel en schaalbaar blijft, perfect in lijn met zijn groeitraject en het versterken van zijn toewijding aan operationele uitmuntendheid.

Het Kiezen van Element Logic

Helly Hansen gaf prioriteit aan het vinden van een partner die de distributie-efficiëntie kon verbeteren. Element Logic kwam naar voren als de optimale keuze vanwege haar wereldwijde infrastructuur, geavanceerde technologie en robuuste ondersteuning. Element Logic’s 24/7 ondersteuning, in de fabriek getrainde technici en superieure warehouse management software waren doorslaggevend bij deze keuze en sloten perfect aan bij Helly Hansen’s behoefte aan een partner om hun groei in de Amerikaanse markt te ondersteunen.

“De bewezen staat van dienst van Element Logic in het overtreffen van de verwachtingen van Helly Hansen in Europa zorgde voor een groot vertrouwen in hun capaciteiten,” – Brian Crowle, Account Executive bij SDI Element Logic.

Element Logic’s implementatie van de AutoStore oplossing is een doorslaand succes geworden. Helly Hansen onderging een significante transformatie in haar distributieactiviteiten, gekenmerkt door verbeterde efficiëntie, schaalbaarheid en klanttevredenheid.

Feiten en cijfers Helly Hansen

Aantal bakken: 50.000

Aantal robots: 36

Aantal carrousel poorten: 10

Lokale ondersteuning: 24/7

Orderafhandelingstijd: van 2-3 dagen naar een halve dag

Software: eManager