Een jaarlijkse groei van 20 procent na investeringen in één van de grootste Autostore installaties van Element Logic in Denemarken

Proshop, een toonaangevende Deense webshop, verzendt 2 500 pakketten per dag vanuit het hoofdkantoor in Aarhus, Denemarken. Als een van de eerste en toonaangevende e-commerce winkels in Denemarken, de verkoop van meer dan 200 000 verschillende items binnen een breed scala van producten, schaalbaarheid en efficiëntie is de sleutel tot succes.

Om zijn concurrentiepositie verder te versterken, investeerde Proshop in het voorjaar van 2018 in een 1 080 m² grote AutoStore-installatie inclusief EWCS, om de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf in een zeer prijsconcurrerende markt te verhogen.

Een vloot van 50 AutoStore-robots beheert nu 80 procent van de totale material handling. Daardoor wonnen ze 75 procent aan opslagruimte in vergelijking met hun vorige manueel magazijn.

autostore

Jaarlijkse groei van 20 procent in de afgelopen jaren

De eenvoudige schaalbaarheid van een AutoStore-systeem was de basis voor toekomstige groei voor Proshop, omdat ze nu in staat zijn om het aantal robots, bins of poorten op een snelle en eenvoudige manier uit te breiden, op basis van groeipercentages en behoeften. In het najaar van 2019 werden de oorspronkelijke 40 robots aangevuld met nog eens tien, waarmee het totaal op 50 komt.

Het magazijnsysteem van Proshop heeft ook een sorteeroplossing, pick- en packstations en tenslotte externe werkplekken voor inkomende goederen. Over het geheel genomen maakt het volledig geautomatiseerde magazijn het voor Proshop mogelijk om de artikelen maximaal 2 keer met de hand aan te raken, vanaf het moment dat het artikel aankomt, is opgeslagen, gepickt , verpakt en klaar is voor verzending.

Ter vergelijking: Proshop raakte eerder elk artikel 4 tot 5 keer aan in hun manueel proces. Tegenwoordig hebben ze de snelste en meest stabiele levering van magazijn naar klant.

Tweede AutoStore-systeem voor Proshop

In november 2020 opent Proshop een nieuw magazijn van 16.300 m² in Aarhus en heeft Element Logic opnieuw de opdracht gegeven voor de planning en implementatie van een AutoStore-systeem. Met 58.000 bakken en 70 robots wordt hier de grootste AutoStore-faciliteit van Denemarken gebouwd.

“De samenwerking met Element Logic tot dusver was geweldig en we kijken ernaar uit om deze voort te zetten en uit te breiden. We zien ongetwijfeld AutoStore van Element Logic als een belangrijk onderdeel van de toekomstige reis van ons bedrijf ”, aldus Ivan Jæger Christiansen, CEO van Proshop.

Ruggensteun voor de medewerkers

De medewerkers van Proshop zijn ook erg tevreden over hun robotcollega’s.

“Ze helpen ons het hoofd te bieden aan de kerstbusiness zonder dat we sneller hoeven te werken en langer moeten werken”, zegt magazijn- en logistiekmanager Ronnie Stormfeldt.

U kunt meer ervaren in de video.

Klaar voor de volgende stap?

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden