In-store AutoStore – voor snellere leveringen

Om te voldoen aan de verwachtingen van klanten van same-day-leveringen, snelle orderafhandeling is essentieel. Peterhans Handwerkercenter integreerde AutoStore in de winkel en verhoogde zowel de opslagcapaciteit als de efficiëntie van het magazijn. Het creëerde ook een unieke klantervaring.

Peterhans Handwerkercenter AG in Zwitserland wilde de wachttijd voor klanten bij de ophaalbalies in hun winkel verkorten. Om dit te bereiken, moesten ze hun opslagcapaciteit en pickprocessen voor verkoopmagazijnen optimaliseren. Ze besloten hun logistiek volledig op elkaar af te stemmen, te beginnen met een autostore-systeem op maat, ondersteund door Element Logic. De integratie van het AutoStore-systeem in de winkel verhoogde zowel de opslagcapaciteit als de efficiëntie van het magazijn en het creëren van een unieke klantervaring.

“We versterken onze winkel voortdurend door toekomstgerichte investeringen op het gebied van digitalisering en logistiek. Ons nieuwe volautomatische opslag- en ophaalsysteem AutoStore vereenvoudigt belangrijke magazijnprocessen en ondersteunt onze medewerkers aanzienlijk in hun dagelijkse werk. We slaan 36.000 artikelen op, permanent beschikbaar voor onze klanten”, vertelt Dieter Egloff, adjunct-directeur bij Peterhans Handwerkercenter AG.

Adjunct-Directeur Dieter Egloff, Peterhans Handwerkercenter

“Dankzij de perfecte ondersteuning en implementatie door Element Logic, kunnen we nu rekenen op een krachtig, geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen om de verwachtingen van onze klanten met betrekking tot een snelle orderverwerking veilig te stellen” – Adjunct-Directeur Dieter Egloff, Peterhans Handwerkercenter

De AutoStore-oplossing van Peterhans omvat een raster met ongeveer 12.000 bakken van 20 hoog gestapeld. Tien hogesnelheidsrobots bewegen bovenop het rooster, heffen de bakken op, pakken ze opnieuw op en leveren goederen af ​​aan de verzamelstations. Er zijn in totaal zes operatorpoorten beschikbaar om items in en uit de opslag te verplaatsen. Met het AutoStore-systeem kunnen ze de ruimte in hun magazijn zeer efficiënt benutten, met minder dan 400 m 2 van de in totaal 4.000 m 2 van de gebouwruimte.

De in-store orderafhandelingsoplossing bij Peterhans wordt gekenmerkt door het feit dat drie pickpoorten zich direct naast de verkoopbalies bevinden en klanten kunnen zien hoe snel de robots hun bestellingen verwerken.

Een volledig ongeplande spoedbestelling vanaf het laagste bakniveau duurt maximaal 4 minuten. Gemiddeld duurt het minder dan 2 minuten vanaf het verzoek van een klant totdat het product bij de verkoopbalie arriveert.

Extra poorten bevinden zich in het achterste gedeelte van het AutoStore-magazijn, waar operators inkomende goederen afhandelen en online winkelbestellingen ophalen voor externe leveringen.

SNELLERE LEVERING: Met AutoStore geïntegreerd in de winkel ontvangen klanten hun goederen nog sneller.

“We zijn een retailbedrijf dat zich wil onderscheiden van anderen door de nabijheid van klanten”, zegt Dieter Egloff, adjunct-directeur bij Peterhans Handwerkercenter AG.

“Door het AutoStore-systeem rechtstreeks in onze winkel te integreren, was het mogelijk om processen te vereenvoudigen en lange loopafstanden te elimineren, en onze klanten ook een meer boeiende winkelervaring te geven – en het woord gaat heel snel rond”, vervolgt Egloff.

Breng uw magazijn naar een hoger niveau

AutoStore, mogelijk gemaakt door Element Logic, is een krachtige, toekomstbestendige oplossing voor snelle en efficiënte orderafhandeling. Het systeem kan tot 80% vloeroppervlak besparen, is schaalbaar en biedt flexibele opslagcapaciteit. Dit unieke geautomatiseerde opslag- en ophaalsysteem is geschikt voor bedrijven van elke omvang uit alle branches.

“In de loop van een holistische herschikking van onze logistiek dient het AutoStore-systeem als centrale kern”, besluit Dieter Egloff. “De eenvoud van de technologie, de flexibiliteit van het opslagrooster en de output hebben ons vanaf het begin overtuigd. Dankzij perfecte ondersteuning en implementatie door Element Logic, kunnen we nu rekenen op een krachtig, geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen om de verwachtingen van onze klanten met betrekking tot een snelle orderafhandeling veilig te stellen. ”

SLIM GEBRUIK VAN RUIMTE: Element Logic heeft een ruimtebesparend net ontworpen dat slechts 10 procent van het magazijn gebruikt.

 

Over Peterhans Handwerkercenter

Peterhans Handwerkercenter is een speciaalzaak voor montage- en montagehardware die industriële en commerciële klanten in het Duitstalige gebied van Zwitserland bedient met een breed scala aan hoogwaardige producten voor ambacht en industrie tegen aantrekkelijke prijzen. Naast de winkel heeft het bedrijf ook een eigen online winkel en heeft het 14 verkopers in dienst.

Historisch gezien was het volledige productassortiment bij Peterhans altijd opgeslagen in schappen en palletstellingen, wat veel ruimte en personeel vergde. Na in 2018 te hebben geïnvesteerd in AutoStore door Element Logic, wordt alles wat in de AutoStore-bakken past daar opgeslagen, behalve gevaarlijke stoffen en producten die ze in de schappen in het verkoopgebied willen presenteren.

Feiten en cijfers:

  • Bins: 12 000
  • Gridgrootte: 400m2
  • Magazijngrootte: 4000 m2
  • Robots: 10
  • Gemiddelde levertijd: 2 minuten

Wilt u meer weten over het integreren van AutoStore in uw winkel?

Neem contact op voor de mogelijkheden