Bertel O. Steen verhuist naar een gloednieuw magazijn, geoptimaliseerd en uitgerust door Element Logic

Voor een bedrijf dat het grootste aanbod van automerken in Noorwegen aanbiedt, is het stroomlijnen van de logistiek cruciaal. Met deskundige hulp van Element Logic, verplaatst Bertel. O Steen de logistieke afdeling naar een nieuw geautomatiseerd magazijn.

Bertel O. Steen importeert merken zoals Mercedes-Benz, Opel, smart®, Peugeot, Citroen, Kia, Fuso, Setra en DS, en draagt reserveonderdelen voor auto’s, bussen en vrachtwagens in hun assortiment. Hun logistieke afdeling verzorgt alle warehousing- en distributieactiviteiten voor de gehele Bertel O. Steen Groep.

Hun nieuwe magazijn net buiten Oslo beschikt over op maat gemaakte oplossingen en software ontwikkeld door Element Logic die hun logistieke processen sterk zal verbeteren en versnellen.

“We zijn in principe uit ons magazijn gegroeid en we waren al langer aan het nadenken of we ons bestaande magazijn in de loop van de tijd zouden upgraden. In plaats daarvan hebben we besloten om te investeren in een nieuw pand. Door te verhuizen kregen we de kans om een geheel nieuw magazijn vanaf nul te ontwerpen, samen met Element Logic,” –Rune Kristiansen, Head of Logistics bij Bertel O. Steen.

Een langdurige samenwerking

Bertel O. Steen en Element Logic werken al meer dan 16 jaar samen aan de ontwikkeling van slimme opslagoplossingen. Toen Bertel O. Steen in 2002 voor het eerst uit hun handmatigmagazijn verhuisde, implementeerden ze tegelijkertijd de Warehouse Control Software van Element Logic.

Rune Kristiansen & Mathilda Sjaaeng from BOS pictured with Element Logic's Håvard Hallås.
BUSINESS PARTNERS: Rune Kristiansen, Head of Logistics (left), Mathilda Sjaaeng, Supply Chain Manager at Bertel O. Steen, and Håvard Hallås, Chief Sales Officer at Element Logic.

 

Toen Bertel O. Steen besloot een nieuw magazijn te bouwen, lanceerden ze echter verstandig een open biedronde met ook andere leveranciers. Op deze manier zouden ze er zeker van zijn dat ze de beste oplossing kregen die geschikt is voor hun bedrijf. Ondanks dat ze werden gepresenteerd met andere beschikbare alternatieven, bleek AutoStore van Element Logic in combinatie met Element WCS hun # 1 keuze.

“Het is een zeer betrouwbaar systeem dat te allen tijde zorgt voor continue werking. Als bijvoorbeeld één operatorpoort niet meer werkt, hebben we nog zeven andere draaiende – en als een robot wordt uitgeschakeld, zijn er nog 46 in actie. AutoStore is ook veel minder kwetsbaar voor technische problemen,” legt Kristiansen uit.

 

Een aanpasbaar logistiek systeem

De auto-industrie ontwikkelt zich snel. Daarom heeft Bertel O. Steen gekozen voor technologie die hen in staat stelt zich snel aan te passen indien nodig:

“Als bijvoorbeeld de markt voor reserveonderdelen voor auto’s afneemt, kan ons nieuwe magazijn eenvoudig worden aangepast, zodat we in plaats daarvan andere dingen kunnen distribueren. De voordelen die we krijgen van de samenwerking met Element Logic, en de technologie die ze hebben opgenomen in hun unieke WMS-systeem, zijn enorm,” zegt Kristiansen.

Warehouse worker at AutoStore Picking Station.
EFFICIENCY IS KEY: 5,000 items get picked every day at the new Bertel O. Steen warehouse.

Nauwe samenwerking zorgt voor ontwikkelingen

Kristiansen zegt dat het verhuisproces geweldig is geweest, dankzij de input van hun eigen medewerkers in combinatie met de expertise van Element Logic: “Element Logic heeft ons geholpen met de implementatie van nieuwe software en innovatieve logistieke technologie, evenals de opleiding van medewerkers voor het bedienen van alles in ons nieuwe magazijn.”

Håvard Hallås, Chief Sales Officer bij Element Logic, voegt eraan toe dat hun voortdurende samenwerking met Bertel O. Steen hen uitdaagde om verdere ontwikkelingen te maken in hun reeds unieke AutoStore Warehouse Control Software-oplossing.

“Bertel O. Steen heeft ons geholpen om onze softwareontwikkeling te stimuleren. Hun verzoeken hebben ons in staat gesteld om opnieuw te denken en op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen. We zijn dankbaar dat we proactieve klanten hebben die op deze manier bijdragen aan innovatie,” zegt Hallås.

Bertel O. Steen team and Håvard Hallås from Element take a tour of the new warehouse
NEW WAREHOUSE: Bertel O. Steen’s new warehouse uses 48.000 AutoStore-bins, and are now picking more than 5,000 items per day.

 

Feiten en cijfers

  • 15.000 m2 (18.000 m2 inclusief kantoorruimte, etc.)
  • 50 medewerkers
  • 47 AutoStore robots
  • 48.000 opslagbins
  • 5.000 items dagelijks gepickt uit AutoStore
  • Bin types: Volle bins, halve bins, kwartbins en twaalfde bins
  • 8 uitgaande carrouselpoorten
  • 16 binnenkomende operatorpoorten verdeeld door vier clusters (één persoon kan vier opslaglocatietypen bedienen)

Wilt u meer weten?

Ontdek hoe Element Logic ook uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact op voor de mogelijkheden