De combinatie van ervaring en een breed scala aan oplossingen leidde tot een superieur concurrentievoordeel voor XXL

Slechts een jaar na de installatie van AutoStore®, ervaarde XXL een radicale efficiëntieverhoging, cruciale verbetering van het ruimtegebruik, kortere doorlooptijden naar XXL-winkels en minder pickfouten. De ROI van het project was ook boven verwachting.

XXL Sport og Villmark is de grootste en snelst groeiende sportketen in de Scandinavische regio.  Continue groei zet de opslag- en verwerkingscapaciteit steeds meer onder druk, wat leidt tot handmatige magazijnaanpassingen. De oplossing was Element Logic’s AutoStore® en eManager software.

“We zijn sterk afhankelijk van efficiënte logistiek om onze klanten te voorzien van bekende merken tegen lage prijzen. Onze samenwerking met Element Logic is één van de belangrijkste succesfactoren voor het verkrijgen van een zeer efficiënte en goedkope supply chain”, zegt Geir Nielsen, Nordic Warehouse Manager XXL.

autostore

Investeringen boven verwacht

Fase 1 van AutoStore® met eManager was gewijd aan textielassortiment – het segment met de meeste potentiële besparing voor effectievere opslag en handling.

Fase 2 stelde XXL in staat om hun visie te volgen – “Als het artikel in AutoStore past – gaat het naar AutoStore!”, breidt het systeem uit met 4x opslagcapaciteit en 4x transactiecapaciteit.

“Het project verliep soepel en pijnloos en we zijn vooral tevreden met de mogelijkheid om het systeem vanaf dag één 100% te gebruiken. Het feit dat kostenbesparingen beter zijn dan geraamd maakt het nog beter”, zegt Nielsen.

autostore

Gebouwd voor toekomstige groei

In 2013 bouwde XXL een gloednieuw Warehouse Distribution Centre in Örebro, Zweden. Het magazijn bedient XXL’s sterke groei in de Zweedse en Finse markt, evenals opkomende nieuwe markten in Europa.

“Toen we besloten om het Zweedse distributiecentrum op te richten, was het belangrijk dat XXL het zo snel mogelijk aan de praat kreeg. Volgens ons verzoek, denk ik Element Logic een nieuw wereldverslag in het zetten van een geautomatiseerd systeem in werking gezet; ze hebben slechts twee maanden van begin tot eind doorgebracht, waardoor onze DC vanaf dag één op zijn best kon presteren”, aldus Nielsen.

Hij vervolgt:

“Het succes dat we hebben meegemaakt met eManager en AutoStore in Noorwegen maakten de keuze gemakkelijk toen we besloten om een magazijn in Zweden op te richten. Een investering in AutoStore® en eManager van Element Logic is een garantie voor onze efficiënte en goedkope supply chain”.

Profiteer van een concurrentievoordeel

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden