EET Group behaalde een winst van 75 procent in opslagcapaciteit met behulp van Element Logic

Als Europa's grootste leverancier van IT-accessoires verscheept de EET Group meer dan 6.000 bestellingen per dag. Met een gemiddelde jaarlijkse groei van 20 procent waren ze op zoek naar een geautomatiseerde magazijnoplossing om hun efficiëntie en schaalbaarheid te verhogen.

De zoektocht van het bedrijf naar een geautomatiseerd magazijn eindigde met Element Logic – investeren in een AutoStore-installatie bestaande uit in totaal 44 robots, 10 gates en 60.000 AutoStore-bins, waardoor het een van de twee grootste AutoStore®-installaties in heel Denemarken is.

Uitbreiding zonder de groei in gevaar te brengen

“Element Logic beloofde ons dat we onze AutoStore binnen 100 dagen konden lanceren nadat we het contract hadden ondertekend, en dat hebben we gedaan! In de toekomst zullen we onze AutoStore uitbreiden om ons groeiende bedrijf te ondersteunen. Ik kijk er naar uit om onze AutoStore® in samenwerking met Element Logic te ontwikkelen, om een uitstekende klantenservice en efficiëntie te garanderen “, zegt Tom Kjærulf, Supply Chain Director bij EET Group.

Vandaag de dag verwerkt de installatie meer dan 1 miljoen producten en is een belangrijke factor in de inspanningen van EET Group om de klantenservice en efficiëntie te maximaliseren.

Een andere doorslaggevende factor is de schaalbaarheid van AutoStore®, waardoor de EET Group de omvang van het magazijn continu kan uitbreiden zonder de groeipercentages in gevaar te brengen.

Een voorbeeld is de uitbreiding van de AutoStore ® installatie van EET Group, die in slechts vijf weken werd voltooid door Element Logic met vrijwel nul downtime.

De EET Groep verwacht het systeem de komende jaren verder uit te breiden.

Wilt u meer uit uw opslag halen?

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden