Element Logic levert ’s werelds grootste AutoStore voor logistiek van derden

's Werelds grootste logistieke systeem van derden (3PL) bevindt zich in Kolding, Denemarken. Het internationale expeditiebedrijf Prime Cargo heeft onlangs zijn nieuwe AutoStore-systeem in gebruik genomen. Met bijna 4.000 m2, 88.000 bins en 49 robots is het 's werelds grootste binnen 3PL.

“We merken dat steeds meer bedrijven de mogelijkheden zien in robotwarehousing. In feite elimineert u alle tijd die u in het magazijn en het picken doorbrengt, wat de winstgevendheid verhoogt”, zegt Nikolaj Bjørn Eriksen, CEO van Element Logic Denmark.

Grootste investering ooit

De installatie van Prime Cargo is de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. Wanneer het AutoStore-systeem volledig operationeel is, kan het 20.000 bestellingen per dag verwerken vanuit een magazijn met meer dan 500.000 artikelen. Dat is 50% meer dan het vorige handmatige magazijn.

“Capaciteit en flexibiliteit zijn de twee belangrijkste sleutelwoorden voor deze installatie. We hebben eerder knelpunten ervaren tijdens piekperiodes in ons handmatigmagazijn, wat onze efficiëntie verminderde. Met dit AutoStore-systeem kunnen we zowel de efficiëntie als de capaciteit verhogen en tegelijkertijd de vierkante meters beter benutten”, zegt Morten Høilund, CEO van Prime Cargo.

Klaar om getest te worden tijdens Black Friday en Kerstseizoen

Element Logic is een totaalleverancier van het project, dat naast het robotachtige AutoStore-magazijn ook verschillende andere automatiseringsoplossingen bevat, zoals automatische boxlifters en caseclosers.

“Naast het robotmagazijn zelf heeft Prime Cargo geïnvesteerd in het automatiseren van de processen rond het AutoStore-systeem, zodat ze hun klanten een sterke, uitgebreide logistieke oplossing kunnen bieden”, zegt Nikolaj Bjørn Eriksen.

In eerste instantie zullen de faciliteiten van Prime Cargo worden getest tijdens de Black Friday van dit jaar en de daaropvolgende kerstverkoop.

Feiten

  • Bevat in totaal 88.000 bins, 16 verdiepingen hoog
  • De goederen worden afgehandeld via 49 robots
  • 9 transportpoorten voor inbound
  • 8 carrouselpoorten voor het kiezen

Bent u klaar voor de volgende stap?

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden