Hoe garanderen wij de best mogelijke uptime?

Downtime is de vijand van elk productieproces. Immers, machines en apparatuur wil je zoveel mogelijk laten draaien, ook als onderhoud nodig is. Onze servicetechnici weten precies waar en wanneer het nodig is om service aan het AutoStore-systeem te verlenen. Dit doen zij zonder de dagelijkse activiteiten te onderbreken. Hoe perfectioneer je dit onderhoudsproces zodat je altijd zorgt voor de best mogelijke uptime?

Wij spraken met Sebastian Sandberg en Mattias Nordengren, beiden werkzaam als servicetechnicus bij Element Logic. Sebastian bedient meerdere landen en is flexibel inzetbaar voor verschillende klanten. Mattias is juist als technicus verbonden aan 1 klant: Boozt, bekend van ‘s werelds grootste AutoStore-systeem. Beide werkwijzen hebben voordelen vertelt Mattias: “Een flexibele kracht heeft veel kennis van onderhoudsuitdagingen en oplossingen die bij verschillende type klanten spelen op internationaal niveau. Een vaste plek zorgt voor het beste beeld van de behoeften van de klant. Bij Element Logic kunnen klanten het beste van beide werelden krijgen.”

Efficiënt onderhouden

Mattias: Als teamleider en Resident Engineering Manager bekijk ik de lopende supportissues en bepaal wat prioriteit heeft. Het kan gaan om noodreparaties of een preventieve service. Een groot voordeel daarbij is dat we problemen op afstand kunnen oplossen; bijvoorbeeld als er iets mis is met een van de robots. Dan begeleiden we de mensen op locatie telefonisch of we schakelen een technicus in voor plaatselijke ondersteuning. Sebastian: “AutoStore is een zogenoemde genestelde oplossing. Door deze gelaagdheid wordt zowel de service als de ondersteuning vereenvoudigd en het financiële risico en het risico dat mensen gewond raken tot een minimum beperkt. Het betekent ook dat we de klanten minder fysiek hoeven te bereiken in vergelijking met gewone manuele magazijnen. Het hele werk is erop gericht een goede flow te behouden voor de uptime van de klant, waarbij het systeem altijd in beweging moet zijn.”

Preventie en analyse

“Als er iets stuk gaat, wordt dit zo snel mogelijk gerepareerd. Je wilt deze storingen natuurlijk voorkomen. Daarom worden de modules preventief onderhouden. Bij de preventieve servicebeurt nemen wij verschillende onderdelen onder de loep. Bijvoorbeeld het reinigen van zuigerborstels, het vervangen van aandrijfriemen en het schoon houden van sensoren en bakken. Een AutoStore-systeem is uiterst ‘spot-on’, vuil en stof wil je dus voorkomen. Ook het updaten van onze robots speelt een belangrijke rol bij onderhoudswerkzaamheden. Je wilt altijd voorop lopen en de beloofde uptime leveren,” vertelt Mattias. Als laatste stipt hij het analysewerk aan. “Je kunt veel leren van wat er fout ging en wat goed bleek te werken. De analyse kan ook helpen bij het bepalen van toekomstige uitbreidingsmogelijkheden.”

Het effect van een totaaloplossing

De technici van Element Logic werken naast AutoStore ook steeds meer met andere technologieën. In het verleden werd meestal gewerkt met oplossingen van derden. Nu het aanbod meer in de richting van een totaaloplossing gaat, moeten de servicetechnici ook kennis hebben van de verschillende technologische aspecten in de totale flow van het magazijnproces. Denk aan transportsystemen en verpakkingsmachines. Dat dit een meerwaarde heeft, blijkt ook uit het jaarlijkse klantenonderzoek van Element Logic. Waar de servicetechnici hoge scores kregen.

“Ik denk dat het veel te maken heeft met het feit dat we goede routines hebben en dat Element Logic erin slaagt om competente mensen te werven. Als servicetechnicus voel je je echt onderdeel van het bedrijf met een geweldig management dat ons ziet en ervoor zorgt dat we een stapje extra zetten voor onze klanten. Voor velen is dit meer dan een baan en ik denk dat dit tot uiting komt in het gesprek met de klant,” besluit Sebastian.

Uw zaken zijn veilig bij ons!

Ons toegewijde ondersteuningsteam is er om ervoor te zorgen dat u de grootst mogelijke output van AutoStore en eManager bereikt.

Neem contact op voor de mogelijkheden