Jollyroom investeert in een volautomatische robotoplossing van Element Logic

Als een van de snelst groeiende e-commercespelers van de Scandinavische landen, die kinderen en babyproducten online verkopen, had Jollyroom een nieuwe oplossing nodig om aan de vraag van hun klanten naar snelle en veilige leveringen te kunnen voldoen. Met hun nieuwe robotmagazijnoplossing zijn ze nu bereid om uit te breiden in overeenstemming met de groei van het bedrijf.

“We werken altijd hard om onze activiteiten te moderniseren en te stroomlijnen door oude oplossingen te vervangen door nieuwe. Op die manier verlagen we onze verwerkingskosten, waardoor we onze klanten nog betere prijzen kunnen bieden”, zegt Cecilia Olsson, Logistics Manager bij Jollyroom.

Ze vervolgt:

“AutoStore is ook een doordachte oplossing vanuit milieuoogpunt, omdat de nieuwe magazijnen extreem weinig energie verbruiken. Daarnaast heeft de robotmagazijnoplossing veel ergonomische voordelen voor onze medewerkers, zoals minder geluidsniveaus en ergonomisch ontworpen pakstations”, aldus Olsson.

 

Implementatie in recordtijd

De overeenkomst tussen Jollyroom en Element Logic werd in het voorjaar ondertekend en al in juli was het magazijn opgeleverd en volledig voorbereid op inbedrijfstelling.

“De implementatie van Jollyroom’s AutoStore is in recordtijd gedaan. Als je een enorm succes hebt op het gebied van sales, moet het logistieke aspect ook snel gebeuren. Het feit dat Jollyroom met zijn bestaande organisatie hier in zo’n korte tijd in is geslaagd, zonder invloed te hebben op andere activiteiten, laat zien hoe dynamisch ze zijn als bedrijf”, zegt sales Manager bij Element Logic, Terje Skjølberg.

autostore

Goede ervaring met Element Logic

CEO en meerderheidseigenaar van Jollyroom, Ole Sauar, vertelt dat hij al meerdere malen met Element Logic heeft samengewerkt.

“Dit is de tweede keer dat ik samen met Element Logic een AutoStore opbouw. De eerste keer was in 2007 met ons voormalige bedrijf Komplett, dat toen de eerste e-retailer in de Scandinavische regio werd die zijn opslagsysteem automatiseert. Ik heb goede ervaring met het systeem en Element Logic vanwege de eenvoud, concurrerende prijs en snelle installatie, zegt Sauar.

“Naast een ongelooflijk efficiënte fysieke installatie was de integratie tussen ons SAP en EWCS snel en goed geïmplementeerd” vervolgt hij.

Element Logic daarentegen is erg trots op de mogelijkheid om samen te werken met Jollyroom.

“Ondanks het feit dat we allebei concurreren in een moeilijke markt met grote internationale concurrentie, hebben we een sterke groei en succes. Efficiënte logistiek en tevreden klanten zijn een belangrijke succesfactor voor de ambitieuze expansie van Jollyroom in Europa”, besluit Skjølberg.

Geïnteresseerd in een volautomatische robotoplossing?

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden