Productiviteit met 300 procent gestegen voor New Wave

Met de hulp van Element Logic, groothandel New Wave verhuisde naar een nieuw magazijn zonder dat de klanten het merken, in dezelfde periode het oppakken van een “Leverancier van het Jaar”-award.

New Wave is een Noorse textielgroothandel, gespecialiseerd in sportkleding en werkkleding. Met een stabiele groei en hoge seizoenspieken erkenden ze dat hun oude magazijn het werk niet groot genoeg was.

“Het was te klein en kon de vraag van de klant niet bijhouden. Het was gewoon niet meer efficiënt voor ons”, zegt Morten Halvorsen, CEO van New Wave. “We wisten dat we een stap in de toekomst moesten zetten en ons magazijn moesten automatiseren.”

Vandaag is New Wave verhuisd naar een gloednieuw magazijn in Østfold county. Gedurende de twee jaar van de voorbereiding van de verhuizing, is Element Logic er bij elke stap geweest, om een soepele overgang te verzekeren en om elke centimeter van het 8000 vierkante meter grote gebouw te optimaliseren.

autostore
ew Wave CEO Morten Halvorsen en Element Logic’s adviseur Kjell Blakseth kunnen een goed stuk werk de hand schudden. Hun nieuwe geautomatiseerde magazijn was vanaf de eerste dag operationeel en levert al resultaten op.

Vanaf dag één operationeel

“We hebben gedurende het hele verhuisproces nauw samengewerkt met New Wave. Hierdoor kon New Wave eigenaar worden van de technologie en ons om waardevol inzicht te krijgen in hoe het systeem geoptimaliseerd kon worden,” zegt Kjell Blakseth, consultant bij Element Logic.

“Ze hebben alle magazijnapparatuur geleverd en samen met onze aannemer gewerkt voor optimale magazijnprestaties. Alles is op tijd geleverd en succesvol opgezet. We waren vanaf dag één aan de slag”, vervolgt Halvorsen.

Met de geautomatiseerde AutoStore-oplossing van Element Logic is de pickingcapaciteit met 300 procent toegenomen en is het plukgebied met 8000 m3 verminderd.

“Dit resultaat is slechts van de paar maanden dat we hier zijn geweest. Nu we een hoogseizoen naderen, krijgen we het geautomatiseerde magazijn echt in volle capaciteit te zien”, zegt Halvorsen.

Hij kijkt uit naar de mogelijkheden van schaalbaarheid in de toekomst.

“Onze schattingen laten zien dat we onze omzet in dit magazijn kunnen verdubbelen zonder het magazijn verder uit te breiden.”

Element Logic heeft een afvalbeheersysteem aangepast dat rechtstreeks van het werkstation naar de container buiten het gebouw gaat.

Gemotiveerde magazijnmedewerkers

Een ander positief gevolg na de overgang van het oude naar het nieuwe magazijn, is het effect op het personeel. De implementatie van AutoStore heeft het aantal heftrucks met de helft verminderd.

“Een ergonomisch aangepaste werkdag, met schonere lucht en moderne technologie heeft grote impact gehad op de medewerkers,” legt Halvorsen uit.

Controller en magazijnmedewerker Martin Nordahl in New Wave bevestigt dit.

“Je lichaam is niet langer pijnlijk als je wakker wordt in de ochtend, en in het algemeen denk ik dat de sfeer in het magazijn is aanzienlijk verbeterd. In aangewezen magazijnzones u nu werken terwijl u naar muziek of podcasts luistert, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u wordt overreden door heftrucks, stelt Nordahl.

Al met al is New Wave een veel wendbaarder en efficiënter bedrijf geworden na het automatiseren van hun magazijn.

“In de toekomst verwachten we een gezonder bedrijf met een verhoogde klanttevredenheid, gebaseerd op snellere leveringen met minder fouten. Simpel gezegd, we worden een betere leverancier met de hulp van Element Logic en AutoStore,” concludeert de CEO van New Wave.

Bent u klaar voor de volgende stap?

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden