Revolutie in het hele magazijnproces

Van een nieuw opgerichte online winkel in 2009 tot nu heeft GetInspired een enorme groei doorgemaakt. De doelgroep zijn vrouwen die op zoek zijn naar sportieve kleding en schoenen voor training en vrije tijd, altijd gericht op klantenservice en superlogistiek met snelle levering. Vanwege constante groei moesten ze een keuze maken tussen het verplaatsen van het magazijn naar het buitenland of lokaal investeren in automatisering.

Levertijd met 50% gereduceerd door AutoStore

Eén van de uitdagingen met een handmatig magazijn was om de bestellingen snel genoeg voor de klanten gereed te krijgen. Omdat levertijd altijd prioriteit nummer één is geweest voor Tvervåg en de rest van het team, moest er iets veranderen. “Handmatig picken met trolleys tussen legborden werkte goed, totdat we AutoStore kregen, waarna we zorgden voor een revolutie in het hele magazijnproces. We zagen 100% productiestijging in het aantal productlijnen per dag, een veel betere capaciteit en de goederenstroom werd aanzienlijk verbeterd. Het duurde niet lang voordat de levertijd naar onze klanten met 50% was teruggebracht ”, zegt Vegard Tvervåg, manager magazijn en logistiek.

Vegard Tvervåg, Warehouse & Logistics Manager bij GetInspired

Aanvankelijk werd de transformatie van handmatige warehousing naar AutoStore als overweldigend ervaren, aldus Vegard. Robots nemen een deel van de taken over die ze vroeger zelf deden. Ze zagen echter al snel de voordelen en merkten dat de werktijden effectiever werden, de statistieken lieten positieve cijfers zien – en met weinig stilstand en onderhoud kunnen de medewerkers zich concentreren op de productie. Er waren verschillende problemen en onderbrekingen die het handmatige magazijn betroffen, en bovendien was het ergonomisch ongunstig voor de werknemers.

Geautomatiseerd systeem van Element Logic op het verlanglijstje

Het begon allemaal met Vegard en Sindre Landevåg (General Manager) bij GetInspired die de robotoplossing van e-commerce-speler Stormberg in volle werking zagen. “Het was alsof je een speelgoedwinkel binnenging voor een magazijnbeheerder. Ik zei tegen Sindre dat ik er één wilde voor Kerstmis ”, zegt Tvervåg. Ze kwamen in contact met Kjell Blakseth van Element Logic, die hen uitnodigde om Thanke in Lier, Noorwegen te bezoeken. Als we er al niet van overtuigd waren dat dit iets voor ons was, waren we na dat bezoek zeker overtuigd. Het was fascinerend om de goederen rechtstreeks het magazijn in en weer uit te zien stromen ”, vervolgt Tvervåg.

Een schaalbaar magazijn voor de toekomst

Met de enorme groei is een schaalbaar magazijnsysteem essentieel geweest voor GetInspired. Ze wilden niet elk seizoen verhuizen of nieuwe magazijnvoorraad kopen. Met de robotoplossing van Element Logic zijn ze reeds verschillende keren uitgebreid, zonder onderbrekingen in gebruik. “Element Logic was een zeer goede partner voor ons en hielp met goede oplossingen en een nauwgezette opvolging tijdens de projecten”, zegt Tvervåg.

Schaalbaarheid is ook erg belangrijk geweest voor seizoensvariaties zoals Black Friday. Tvervåg geeft toe dat ze elk jaar een beetje zenuwachtig zijn. ‘Kunnen we de druk aan? De laatste twee Black Fridays waren waanzinnig qua aantal bestellingen, en we hebben verschillende maatregelen genomen, zoals het optimaliseren van pickingstations en het vergroten van het personeelsbestand. We waren geschokt toen we ons realiseerden hoe snel we in staat waren om zelf te produceren “, zegt Vegard, en vervolgt met humor:” klanten ontvingen hun producten bijna voordat ze de bestelling online hadden geplaatst. ”

Award voor beste online shop 2020

Met de prijs voor beste online winkel in 2016 nog vers in het geheugen, wonnen ze dit jaar de prijs onder in totaal 1.400 bedrijven, met de volgende uitspraak van de jury: “Na enkele jaren van sterke groei is GetInspired.no erin geslaagd om de persoonlijke communicatie met klanten te onderhouden en heeft nu veel trouwe klanten. Ze investeren in continue verbetering van de klantervaring en werken eraan om de koopervaring voor elke klant gemakkelijker, beter en op maat te maken. Alles wat ze doen, moet relevant zijn voor de klanten ”(ehandel.com).

De toekomst ziet er ook rooskleurig uit: tijdens de Covid-19-pandemie hebben ze een toenemende vraag naar vrijetijdskleding ervaren, en ze merken dat velen de Noorse vakantie plannen door sportieve kleding en schoenen te kopen. “Wat erg praktisch was met AutoStore tijdens deze Covid-19-periode, is dat we afstand hebben weten te bewaren en alleen de robots nauw moesten samenwerken. We hebben ons kunnen concentreren op schoonmaak en andere maatregelen die nodig waren ”, besluit Tvervåg.

Feiten en cijfers

  • 29.310 opslagbins
  • 19 robots
  • 8 operatorpoorten

Wilt u meer weten?

Ontdek hoe Element Logic ook uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact op voor de mogelijkheden