Robotarm verbonden met AutoStore bij Solar

Na de implementatie van AutoStore in 2018 schoot de pick-productiviteit van Solar omhoog. Nu zijn zij de eerste klant die de gerobotiseerde piece-picking unit genaamd eOperator in een productieomgeving heeft geplaatst.

In 1919 voorspelde een jonge visionair uit Denemarken hoe industrialisatie en elektrificatie een behoefte aan elektrische componenten zouden creëren, en richtte Solar op. Het bedrijf is nu beursgenoteerd, telt 3.000 medewerkers en heeft vestigingen in vijf landen.

Meer dan honderd jaar na de start-up omarmt Solar nog steeds diezelfde visionaire geest en gelooft het sterk in het adopteren van nieuwe technologie. Met deze houding, gecombineerd met Solar’s belangrijkste verkoopargument voor snelle en nauwkeurige leveringen, is het logisch dat ze de eerste worden die hun bestaande AutoStore-oplossing verbinden met Element Logic’s robottechnologie voor piece-picking, eOperator. Dit maakt Solar tot één van de eerste ter wereld die het orderpicken op deze manier automatiseert.

Modernisering en eOperator

“De eisen voor efficiëntie en ontwikkeling zijn hoog en bij Solar willen we deel uitmaken van de gerobotiseerde en technische ontwikkeling”, zegt Sondre Ressem, VP Operations bij Solar.

eOperator, de gerobotiseerde piece-picking unit van Element Logic, is nu een paar maanden in gebruik in het magazijn van Solar in Noorwegen. Het pickt klantorders uit de carrouselpoort in AutoStore rechtstreeks naar pakketten die klaar zijn om naar klanten te worden verzonden.

“We wilden dat eOperator meeging met de zich ontwikkelende trends in de samenleving. Ons doel is om te blijven groeien en tegelijkertijd te focussen op kosten, efficiëntie, duurzaamheid en digitalisering. Om dit te doen, moeten we nieuwe technologie toepassen – nieuwe technologie die ons kan helpen bij ons dagelijkse werk en onze productie”, zegt Ressem.

Een mijlpaalinstallatie

“De druk op supply chains is tegenwoordig enorm. Daarom hebben we eOperator gecreëerd om onze klanten te helpen nog efficiënter te werken door middel van automatisering”, zegt Henrik Berglund, business developer bij Element Logic.

Berglund was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van eOperator en legt uit dat de Solar-installatie een mijlpaal is.

“Nu is het aan het werk in een echt magazijn, in een productieomgeving, waar het echte klantorders afhandelt en wordt beheerd door het magazijnpersoneel van Solar. Ook het aantal pickbare producten en de pickprestaties overtreffen onze verwachtingen”, zegt Berglund.

Schaalbaarheid en klanten de mogelijkheid bieden om met het systeem mee te groeien, is een belangrijke reden om Element Logic als uw automatiseringspartner te kiezen.

“eOperator biedt ons nog een tool in de schaalbaarheids-toolbox. Voor veel klanten zal dit de volgende natuurlijke evolutie van hun geautomatiseerde magazijn zijn”, legt Berglund uit.

eOperator – het volgende niveau van automatisering

“We waren de eersten die AutoStore in magazijnen implementeerden en nu zijn we de eersten die de eOperator met succes hebben geïntegreerd”, verklaart Niklas Top Aanensen, key accountmanager bij Element Logic Noorwegen.

De toevoeging van de eOperator stelt Element Logic in staat om nog efficiëntere en betrouwbaardere automatiseringsoplossingen te creëren voor klanten in een breed scala van industrieën en maten. Het stelt klanten in staat om de ordercapaciteit, de goederenbehandeling en de afhandelingssnelheid te verhogen.

“De robotarm kan een nieuw product zien en proberen het te picken zonder voorprogrammering voor dat specifieke item. Met andere woorden, onze klanten kunnen hun productportfolio eenvoudig uitbreiden”, zegt Aanensen.

INTELLIGENT: Met behulp van machine learning leert de eOperator van een fout en vindt het automatisch de beste manier om het item te picken.

Geautomatiseerde orderpicking – geïntegreerd met AutoStore

eOperator helpt Solar bij hun dagelijkse productie, legt afdelingsmanager Dan Espen Kvale uit.

“De installatie was plug-and-play en de feedback van de magazijnmedewerkers is dat het gebruiksvriendelijk is”, zegt Kvale. “Met deze robotarm ontwikkelen we de AutoStore-oplossing verder en lopen we technologisch voorop in onze branche.”

EVOLUTIE: eOperator laat Solar nog meer rendement halen uit hun AutoStore-oplossing.

 

De robotarm werkt bij een carrouselpoort in een tunnel onder het AutoStore-grid en mengt zich tussen de magazijnmedewerkers bij andere picking stations. Het is omgeven door transportbanden die pakketten naar de ingang van het magazijn transporteren.

“Het werkt hartstikke goed. We zijn geïnteresseerd in verdere ontwikkeling en om te kijken of we nog meer robotarmen in onze productie kunnen opnemen”, zegt Ressem.


Dit is eOperator

eOperator is Element Logic’s gerobotiseerde piece-picking-technologie, of robotarmoplossing. Het is ontwikkeld om samen met AutoStore magazijnen verder te automatiseren. eOperator verhoogt de ordercapaciteit, goederenafhandeling en afhandelingssnelheid met machine learning-technologie en creëert een koppeling tussen AutoStore en de oplossing voor materiaalstroom.

De arm is gebaseerd op hardware van het in Boston gevestigde roboticabedrijf Right Hand Robotics. Gedurende twee jaar heeft het rigoureuze tests en constante ontwikkeling door de R&D-afdeling van Element Logic ondergaan om de oplossing te zijn die het vandaag is. Met zijn software kan eOperator communiceren met alle WMS-software, AutoStore-robots en onze eManager-software.


Magazijnpersoneel aanvankelijk sceptisch

“Een paar medewerkers waren in het begin sceptisch, bang of de robotarm hun taken zou overnemen. Maar na een tijdje ermee te hebben gewerkt, zien ze dat het hun dagelijkse werk verbetert”, zegt Kvale.

“Toegang krijgen tot nieuwe technologie en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden doet iets met onze medewerkers. Ze vinden het spannend om met de allernieuwste technologie te werken”, vult Ressem aan.

HAND IN HAND WERKEN: Solar’s superuser Eva heeft de laatste tijd met eOperator gewerkt.

 

Feiten en cijfers:

  • 150 m2 grid
  • 40 RedLine-robots
  • 1 eOperator
  • 35.000 opslagbakken
  • 12 Carousel poorten
  • eManager

 

Bent u klaar voor de volgende stap?

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact op voor de mogelijkheden