ROI in recordtijd behaald op AutoStore

Elektroimportøren realiseerde een terugverdientijd (ROI) na slechts twee jaar met haar AutoStore-systeem. Nu is het tijd om voor te bereiden op verdere groei.

Elektroimportøren is een leverancier van elektrotechnische apparatuur voor zowel het B2B- als het B2C-segment. Met een enorme groei de afgelopen jaren is de omzet gestegen van 20 miljoen euro in 2014 naar 100 miljoen euro in de afgelopen twaalf maanden.

Met deze indrukwekkende groei werd duidelijk dat er behoefte was aan een nieuw magazijn en aan het stroomlijnen van de bestaande processen. Daarom werd in 2017 de keuze gemaakt om te automatiseren en al twee jaar later had Elektroimportøren zijn investering in het AutoStore-systeem terugverdiend.

– We hebben ons gefocust op de kosten en deze niet verhoogd in lijn met onze omzet, zegt André Swensen, Logistics Director bij Elektroimportøren.

Compacte en smart warehousing

Aangezien Elektroimportøren al had besloten om de activiteiten uit te breiden met een nieuw magazijn, was het vanzelfsprekend om Element Logic bij het hele bouwproces te betrekken om het te optimaliseren voor AutoStore.

Het was een grote beslissing voor Elektroimportøren om zijn magazijn te automatiseren, maar met grondige begeleiding van Element Logic ging het proces snel en het resultaat was boven alle verwachtingen.

Wilt u de waarheid weten over meer automatiseringsmythen?

Download onze whitepaper: 8 myths about warehouse automation!

– Het is pijnlijk om te horen als het woord automatisering in de logistieke sector in verband wordt gebracht met risico. Nu we echter vertrouwd zijn geraakt met het gerobotiseerd systeem, is het duidelijk dat AutoStore vooral een systeem is voor compacte en slimme opslag, zegt Swensen.

Breidt het AutoStore-systeem uit in 2020

De groei van Elektroimportøren lijkt niet snel te stoppen, en als gevolg daarvan werd de beslissing genomen om AutoStore verder uit te breiden. De uitbreiding bestaat uit 9.600 Bins, een picktunnel, 4 poortframes en 8 nieuwe Robots. Dit is vrijwel het dubbele van het huidige systeem.

– Elektroimportøren denkt vooruit met de uitbreiding van zijn AutoStore-systeem. Zoals het nu is, is er nog ruimte voor meer Bins en is het magazijn daarmee goed uitgerust voor verdere groei, vertelt Aanensen.

De beslissing om uit te breiden voor toekomstige groei kwam na grondige besprekingen met experts van Element Logic.

– Het uitbreiden van AutoStore brengt kosten met zich mee, maar door een grotere uitbreiding van het magazijn te implementeren die ruimte biedt om te groeien, bespaart Elektroimportøren tijd en geld op afzonderlijke uitgaven zoals elektriciens en installatie, zegt Aanensen.

AutoStore-magazijn van Elektroimportøren
UITBREIDING: Elektroimportøren bereidt zich voor op verdere groei en breidt zijn AutoStore-systeem uit met 9.600 Bins, een picktunnel, 4 poortframes en 8 nieuwe Robots.

ROI en groei

Toen Elektroimportøren in 2017 voor het eerst investeerde in AutoStore, waren kosten en ROI topprioriteiten. Geschat werd dat het tussen de drie en vier jaar zou duren voordat de investering werd terugverdiend, maar in werkelijkheid duurde het uiteindelijk slechts twee jaar.

– Tijdens de planning van de uitbreiding met Elektroimportøren in 2020 was ROI geen onderwerp meer. Het was onbetwistbaar, zegt Aanensen.

Voor andere bedrijven in een groeifase is het advies van Elektroimportøren duidelijk:

– Houd rekening met een mogelijke uitbreiding. Als u een groeiend bedrijf bent, gaat het erg snel en de sleutel is om erop voorbereid te zijn, zegt Swensen.

Bekijk de AutoStore-oplossing van Elektroimportøren in deze video van dichtbij:

Feiten en cijfers (na de uitbreiding)

  • Een magazijn van 5.600 m2
  • 32 medewerkers, 20 in het magazijn
  • 24 AutoStore-Robots
  • AutoStore van 750 m2, inclusief picktunnel en service-area
  • 20.350 AutoStore-Bins
  • 8 Carrouselpoorten voor order-picking en goederen-inslag
  • 4.500 orderregels die dagelijks uit AutoStore worden gepickt

Bent u klaar voor de volgende stap?

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact op voor de mogelijkheden