Toen KitchenTime de efficiëntie van hun magazijn begon te heroverwegen, kwam Element Logic met een geautomatiseerde oplossing

De e-commerce ondernemers Joel Falck en Anton Malmberg hebben een hele reis achter de rug sinds ze drie jaar geleden met KitchenTime begonnen. Met de hulp van Element Logic namen ze de controle over hun intralogistiek.

Als een van de toonaangevende Scandinavische leveranciers van thuisproducten biedt KitchenTime 70.000 producten aan meer dan 250.000 klanten in de Scandinavische landen. Ze hadden echter hulp nodig om hun efficiëntie te verhogen.

 

Een gloednieuw magazijn

KitchenTime had een logistieke set-up van derden toen ze besloten om de efficiëntie van hun magazijn te heroverwegen. Om de efficiëntie verder te verhogen, heeft Element Logic meegewerkt aan het automatiseren van een nieuw magazijn.

Het nieuwe magazijn van 5.000 m2 in Eskilstuna beschikt nu over een AutoStore®-installatie met ruimte voor 35.000 bakken. Element Logic leverde ook alle handmatige stellingen voor goederen die niet in AutoStore waren opgeslagen, en de volledige intralogistieke processen werden beheerd door Element WCS®.

autostore

Set-up voor toekomstige groei

De oplossingen van Element Logic voor geautomatiseerde magazijnactiviteiten maken het nu mogelijk voor KitchenTime om hun activiteiten de komende jaren verder op te schalen. De AutoStore® installatie met Element WCS® biedt een solide set-up voor een grotere capaciteit op lange termijn, wat bijdraagt aan zowel schaalbaarheid als efficiëntere processen.

Naast het optimaliseren van hun magazijnprestaties, biedt het nieuwe geautomatiseerde magazijnsysteem de mogelijkheid om seizoensgebonden veranderingen pieken te beheren.

 

Bent u klaar voor de volgende stap?

Ontdek hoe Element Logic uw magazijnprestaties kan optimaliseren

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden