Ga voor GROEN met Element Logic

Geautomatiseerde magazijnoplossingen van Element Logic bieden ruimte-efficiënte en energiezuinige alternatieven die kunnen helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Over de hele wereld zijn gebouwen verantwoordelijk voor meer dan 40 procent van de totale directe en indirecte CO2-uitstoot door verwarming, koeling en verlichting. Traditionele magazijnen zijn ontworpen voor menselijke werknemers en menselijke behoeften. Met AutoStore van Element Logic zijn er echter meerdere manieren om een duurzamer magazijn te creëren.

 

1. Verlaag de electriciteitskosten

In een traditioneel magazijn heeft overal goede verlichting nodig om een goede werkomgeving voor uw medewerkers te creëren. Robots zijn echter niet afhankelijk van licht of verwarming om te werken, waardoor er minder ruimte verlicht en verwarmd hoeft te zijn. Concentreer u op de gebieden die door uw werknemers worden gebruikt en bespaar energie op de rest.

Als u van plan bent uw magazijn te upgraden of van plan bent een nieuw te bouwen, kunt u ook overwegen om te profiteren van natuurlijke verlichting via het dak of de muren om de behoefte aan elektrische verlichting verder te verminderen.

AutoStore robots werken in het donker voor groene magazijnautomatisering
WERKEN IN HET DONKER: Robots hebben geen licht nodig om te werken. Concentreer uw licht op de gebieden die door mensen worden gebruikt en bespaar energie op de rest.

 

2. Verhoog de energie-efficiëntie

Het energieverbruik van de AutoStore-robot is extreem laag. De robots regenereren stroom elke keer dat ze een bak laten zakken of de snelheid verlagen – net als een elektrische auto – waardoor het stroomverbruik circulair en duurzaam wordt. In feite gebruiken tien AutoStore-robots hetzelfde energieniveau als één stofzuiger en kunnen de robots gemakkelijk op zonne-energie werken, waardoor ze perfect passen in duurzame magazijnen.

 

3. Benut de kracht van de zon

solar panel icon

Kies voor duurzame energie – ga voor zonne-energie. Element Logic heeft ruime ervaring in het benutten van de buitenzijde van de magazijnen door het aanbrengen van zonnepanelen op het dak en wanden. Niet alleen kan de opgewekte energie worden gebruikt om uw robots van stroom te voorzien, het heeft ook het potentieel om uw hele magazijn zelfvoorzienend te maken.

Zonnepanelen drijven de robots aan:
Duurzaamheid stond voorop toen elektronicagroothandel Berggaard Amundsen hun nieuwe magazijn bouwde. Ze installeerden zonnepanelen op het dak – maar ook aan de gevel. Zelfs in Noorwegen, waar ‘s winters heel weinig zonlicht is, wekt het magazijn voldoende energie op om zelfvoorzienend te zijn voor een groot deel van het jaar en levert het bovendien stroom aan 40 opladers voor elektrische auto’s in de lokale omgeving.

4.Verhoog de ruimtebesparing

AutoStore is de definitie van ruimte-efficiëntie, omdat het de hoogste opslagdichtheid biedt van alle geautomatiseerde opslag- en orderpicksystemen (AS/RS). Met een AutoStore-oplossing van Element Logic krijgt u vier keer de opslagcapaciteit in vergelijking met handmatige opslag en in veel gevallen het dubbele van de opslagcapaciteit in vergelijking met andere goods-to-person systemen. Met elke mogelijke gebouwvorm is de benutting van het gebouw altijd optimaal.

Voor onze klanten betekent dit het maximaliseren van het ruimtegebruik en het verminderen van de behoefte aan een groter magazijn met een groter oppervlakte.

Het hele magazijn benutten:
Met een AutoStore-oplossing van Element Logic heeft de wereldwijde elektronicadistributeur TTI hun opslagvolume meer dan verdrievoudigd met een ruimtebesparend magazijnontwerp, gebruik makend van een mezzanine en verschillende vloerniveaus die voorheen niet werden gebruikt voor opslag. Een waar technisch meesterwerk.

5. Afval verminderen

Efficiënte magazijnen slaan producten op – geen afval. Een verantwoorde supply-chain zorgt ook op een duurzame manier voor afval. Element Logic werkt samen met onze klanten aan het ontwerpen van magazijnprocessen en -systemen voor afvalbeheer en recycling.

Met een afvalbeheersysteem op maat kunt u afval direct van de werkplek naar een container buiten het gebouw verplaatsen. Bij het ontwerpen van het nieuwe magazijn van New Wave (N) met deze oplossing is het gebruik van vorkheftrucks en de uitstoot verminderd en het magazijn een veiligere plek voor werknemers geworden.

Groene magazijnautomatisering: Afvalbeheersysteem van New Wave
SLIM AFVAL: Element Logic heeft een afvalbeheersysteem op maat gemaakt dat rechtstreeks van het werkstation naar een container buiten het gebouw gaat.

Ga voor GROEN

Wilt u meer weten over hoe Element Logic uw bedrijf kan helpen groener te worden?

Neem contact op met onze experts voor meer informatie over AutoStore en duurzaamheid