Meer automatisering en meer winst

eOperator is de robotarm van Element Logic die wordt aangestuurd door machinaal leren. Het is bewezen dat het werkt met AutoStore en wordt beschouwd als de toekomst van de logistiek.

eOperator maakt automatische verwerking mogelijk van goederen die zijn opgeslagen in AutoStore. Hoe? Door de bekroonde RightPick-technologie voor stukpicking van RightHand Robotics te combineren met software van Element Logic. Wanneer AutoStore een artikel aflevert, pakt de robotarm het op en voert de klantbestellingen op hoge snelheid uit voor een hoge ROI. De robotarm kan duizenden producten verzamelen en plaatsen, en door het uitsluiten van menselijke fouten, krijgen de klanten wat ze besteld hebben – elke keer weer.

De robotarm kan worden geïntegreerd met AutoStore, eManager en alle andere magazijnbeheersoftware.

Robotarm - een nieuw automatiseringsniveau

eOperator is de werknemer die nooit moe wordt, die in het donker zonder warmte kan werken en die nooit een ziektedag nodig heeft. Zijn ‘brein’ draait op een krachtige Graphic Processing Unit (GPU). Deze is ontworpen om enorme hoeveelheden gegevens snel te verwerken en maakt gebruik van machinaal leren om verschillende taken uit te voeren. Stukje bij beetje leert hij hoe hij voorwerpen van verschillende grootte en vorm op de meest efficiënte manier moet vastgrijpen. Het vervangt de menselijke werknemers niet – het werkt samen met mensen om een winstgevende en geoptimaliseerde workflow te garanderen.

Met eOperator neemt het aantal menselijke contactmomenten sterk af en wordt de stroom van het magazijn naar de klant efficiënter. Voor medewerkers betekent dit dat ze slimmer kunnen werken, niet harder. Hun werkdag wordt ergonomischer en hun verantwoordelijk groter.

"Het gebruik van RightPick-technologie als picksysteem om de prestaties in een geautomatiseerd magazijn te verbeteren, is een van de beste voorbeelden van de intrede van machine learning in de intralogistiek. Dit is de toekomst van automatisering."

— Sutharshan Nadarajah, Technology Director, Element Logic

Hoe het werkt

eOperator bestaat uit de robotarm, een camera die als ogen dient en een grijphand met zuigkracht en beweegbare vingers. De technologie in de eOperator kan in een fractie van een seconde uitvinden wat de snelste manier is om een voorwerp te pakken. Dit aanpassingsvermogen om te leren en te verbeteren maakt de eOperator uniek en verbetert jouw AutoStore-oplossing.

De robotarm wordt ook geleverd met een intuïtieve gebruikersinterface en operationeel dashboard, en een serviceportaal. Hij is ontworpen om naast mensen te werken voor maximale flexibiliteit. Om ervoor te zorgen dat de eOperator naar behoren presteert, heb je toegang tot realtime statistieken.

eOperator is ontworpen en ontwikkeld door Element Logic en is met succes geïntegreerd in de AutoStore-magazijnen van onze klanten. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe en wanneer wij jouw magazijn naar het volgende automatiseringsniveau kunnen brengen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op

Bekijk de eOperator in gebruik:

Solar automatiseert zijn magazijn met een AutoStore-oplossing van Element Logic.

Lees onze case