Stel jouw toekomstige concurrentievoordeel veilig met AutoStore

AutoStore is het snelste orderverwerkingssysteem per vierkante meter op de markt en biedt de hoogste opslagdichtheid van alle Automated Storage and Retrieval Systems (ASRS). AutoStore is een flexibele en modulaire robotica-oplossing die kan worden aangepast aan jouw gebouw en gemakkelijk kan worden uitgebreid tijdens de werkzaamheden wanneer het huidige systeem te groot wordt.

Aantal geïnstalleerde oplossingen:
375 +
AutoStore-partner sinds
2003
Gegarandeerde uptime:
98 %
WMS-ontwikkelaars sinds
1998
eManager sinds
2006

Het automatiseren van jouw magazijn resulteert in een snelle en veilige afhandeling van orders door het medewerkers – wat een concurrentievoordeel oplevert in de markt. Met een oplossing van Element Logic garanderen wij minder pickfouten, continu voorraadbeheer, optimale beschikbaarheid en geen single point of failure.

De synergie tussen de op maat gemaakte AutoStore-hardware en onze gespecialiseerde software, eManager, maken de totaaloplossing van Element Logic uniek.

"AutoStore is het nummer één magazijnautomatiseringssysteem in de industrie. Het past in elke ruimte en heeft de productiviteit en de klanttevredenheid verhoogd van een groot aantal bedrijven."

— Lasse Vik, Product Manager AutoStore in Element Logic
AutoStore: Een revolutie in Warehousing

Dit is AutoStore

Grid

Het aluminium railsysteem rond de bakken en robots. Het grid wordt op maat gemaakt.

Robots

De robots picken en leveren goederen op de slimste beschikbare routes op het grid, berekend door de controller. Ze werken 24/7 en laden zichzelf op wanneer dat nodig is. Element Logic biedt zowel red line robots als black line robots. Neem contact op met onze experts om te horen welk model het beste bij jouw behoeften past.

Bins

De duurzame bakken bevatten jouw inventaris. De database heeft volledige controle over de inhoud van elke bak op elk moment. De bakken kunnen worden verdeeld in compartimenten van verschillende grootte.

Controller

Het AutoStore-controlecentrum heeft voortdurend de controle over het netwerk en de infrastructuur in jouw magazijn. Dit is ook de plaats waar de real-time registratie van de inventaris en robots plaatsvindt.

Ports

De poorten leveren de verzamelde goederen af bij de operator voor verdere verwerking. De ConveyorPort met een transportband is een prima oplossing voor de meeste klanten, maar voor klanten met complexere behoeften kunnen we ook CarouselPorts, SwingPorts, of RelayPorts aanbieden.

Slimme magazijnautomatisering met AutoStore

Een AutoStore-magazijn optimaliseert zichzelf voortdurend tijdens de operaties. Artikelen waar vaak om wordt gevraagd, worden automatisch in de bovenste bakken van het raster geplaatst, waardoor de doorlooptijd korter wordt. In vergelijking met een manueel magazijn zijn de orderverzamelprestaties met AutoStore tien keer hoger.

Een vraag die vaak wordt gesteld door bedrijven die zich afvragen of ze moeten investeren in automatisering, is hoe complex en uitdagend het gebruik ervan is. Als leverancier van automatiseringssystemen maakt Element Logic de installatie, onboarding en bediening zo eenvoudig mogelijk.

"Het voelde goed dat ze er in elke fase van het project waren. Ze woonden alle bouwvergaderingen bij, alle workshops met werknemers, en stonden ons ook bij tijdens de verhuisperiode. En ze droegen bij met slimme oplossingen bij elke stap van het project."

— Rolf Inge Danielsen, Logistics Director, Berggaard Amundsen

Werknemersvoordelen met automatisering

Automatisering bevordert een ergonomische werkplek. Het is bewezen dat het mentale en fysieke stress vermindert, de werkomgeving aanzienlijk verbetert en werknemers minder kwetsbaar maakt voor werkgerelateerde blessures. Ook de geringe opleidingseisen en de geringe complexiteit van de gebruikersinterface hebben een positief effect op de inzetbaarheid van het personeel.

Bij investeringen in automatisering gaat het niet om mensen of robots – het gaat om mensen en robots. Het aantal robots is gemakkelijk op te schalen wanneer dat nodig is, vooral in het hoogseizoen. Dit staat gelijk aan minder stress, minder overwerk en minder ongunstige werktijden voor werknemers. Je wordt ook minder afhankelijk van tijdelijke arbeidskrachten, waardoor je meer middelen hebt om te investeren in het personeel dat al in dienst is.

De getuigenissen van onze klanten zijn onze grootste kracht

Bij Element Logic geloven we dat onze grootste kracht is hoe we onze klanten altijd op de eerste plaats zetten. Lees enkele van hun verhalen om meer te weten te komen over het proces van een handmatig naar een automatisch magazijn met Element Logic.

Wil je meer weten over hoe Element Logic de prestaties van jouw magazijn kan optimaliseren?

Neem vandaag nog contact met ons op